Waterpolo: PCG werkt aan doelsaldo

11 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De waterpolërs van PCG kregen SWNZ uit Schijndel op bezoek. De vraag was of ze zich zouden herstellen na het verlies van vorige week.

Dat wel, maar het ging niet vlekkeloos en ook was het spel beduidend minder dan vorige week. Aanvoerder Chiel den Otter en zijn mannen begonnen wel furieus aan de wedstrijd, maar kregen na 40 seconden toch als eerste een treffer te incasseren (0-1). Vlak daarna werd een doelrijpe kans van Mark van den Brom verijdeld, maar wel met een zo zware overtreding dat Lennart van Wieren kon aanleggen voor de daarvoor verkregen strafworp. Van Wieren benutte dit buitenkansje en bracht de gelijkmaker (1-1) op het scorebord. Niet veel later maakte Lennart van Wieren nog een doelpunt en werd het 2-1. Daarna veroorzaakte Menno Cloostermans een strafworp, die door de goed keepende Jochem van Wieren niet kon worden gekeerd en werd het weer gelijk (2-2). Het was maar goed dat Jochem van Wieren weer fantastisch lag te keepen, waardoor de eerste periode werd afgesloten met een voorsprong van 3-2 door een doelpunt van Chiel den Otter.

Coach Schoffelmeer was in die fase niet tevreden: ,,Mijn ploeg liet zich te vaak verrassen door de tegenstander en kwam in de contra-aanval van de tegenstander te vaak snelheid tekort.''

Het was in de rest van de wedstrijd goed te zien dat zij daarop waren gewezen, want voor de rest van de wedstrijd kwam de tegenstander in het hele stuk bijna niet meer voor. SWCN scoorde nog maar één keer, maar PCG daarentegen ging helemaal los en met doelpunten van Rimmer Genee (2), Menno Cloostermans (2) en Lennart van Wieren (2) en Robbert van Gool werd het 10 - 3.

Na afloop was Schoffelmeer wat meer tevreden: ,,Gelukkig herpakte de ploeg zich en werd een degelijke overwinning geboekt, al zijn er genoeg verbeterpunten om in dee winterstop aan te werken. Ik ben wel ronduit zeer tevreden over de invalbeurt van Daniël Ruijsesteijn, die de laatste periode Jochem van Wieren verving en een paar mooie reddingen verrichtte.''

De winterstop is nu aangebroken en de eerstvolgende wedstrijd van PCG is pas op 14 januari, tegenstander is dan ZVVS 3, die wedstrijd wordt gespeeld in het zwembad De Kulk in Vlaardingen en begint om 20.15 uur.

advertentie
advertentie