Kozakken Boys - RVVH 0-1

11 december 2011 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM- Een complete off-day voor de koploper in de hoofdklasse B, Kozakken Boys. Na een prima reeks zakte de formatie van coach Michel Langerak volledig door het ijs. Naaste concurrent Scheveningen profiteerde optimaal van de Werkendamse misstap. Het won zelf uit bij Excelsior Maassluis en kan het gat met de roodbroeken volgende week op vier punten brengen als de inhaalwedstrijd tegen ASWM in winst wordt omgezet. De thuisploeg oogde flegmatiek en wist in tweemaal 45 minuten nagenoeg niets af te dwingen. Een schril contrast met de voorgaande weken. Daar de bezoekers er eveneens weinig zin in hadden het thuispubliek te vermaken, ontspon zich een matig potje zomeravondvoetbal hoewel de temperatuur anders deed vermoeden. Bij de eerste de beste offensieve daad van de Ridderkerkers was het direct raak. Roel van Rixoort werd door de Werkendamse defensie geen strobreed in de weg gelegd. Hij mocht in de 30ste minuut frank en vrij een corner achter doelman Basjan Munten koppen (0-1). De thuisploeg zocht een uur lang wanhopig naar een tegenzet, die er echter niet kwam. Pas toen pinch-hitter Jason Gomes Ferreira in de slotfase Bob Huijbregts kwam vervangen, was er sprake van enige dreiging in de Ridderkerkse zestien.