Kookcursus voor mannen

13 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Voor mannen die echt geen kookervaring hebben organiseert Rivas de kookcursus voor mannen. In deze cursus worden basistechnieken geleerd, zoals bijvoorbeeld het koken van aardappels en groenten, het klaarmaken van vlees of het bakken van een cake. Ook de verschillen tussen bakken en braden en tussen stomen en koken komen aan de orde. De meeste gerechten komen uit de Hollandse keuken, maar er kan ook wel op speciale verzoeken van de deelnemers ingegaan worden. Bewust inkopen is onderdeel van de cursus, dus de deelnemers doen zelf vooraf de boodschappen. Na afloop krijgt men een mooi boekwerkje met alle informatie en recepten mee naar huis. De cursus is ook aan te raden voor studenten die op kamers gaan wonen.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten, waarin geleerd wordt om zelfstandig eenvoudige en verantwoorde maaltijden te bereiden en staat onder leiding van een diëtist van Rivas. De cursus wordt gegeven in het Da Vinci College aan de Mollenburgseweg 82 in Gorinchem en start bij voldoende belangstelling op maandagavond 16 januari 2012 van 19.30 tot 21.30 uur. De vervolgbijeenkomsten zijn op 23 en 30 januari, 6, 13 en 20 februari 2012. De cursuskosten bedragen 84 euro (exclusief door cliënt zelf in te kopen ingrediënten). Rivas-pashouders krijgen 20 procent korting. Veel ziektekostenverzekeraars bieden bovendien een tegemoetkoming.

Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Voor informatie en aanmelding kunt u tijdens kantooruren terecht bij Rivas Cursusbureau, bereikbaar via Rivas Zorglijn, telefoonnummer 0900-8440 (lokaal tarief) of via de website www.rivas.nl.

advertentie
advertentie