Senioren achter de computer

14 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Goed nieuws voor 55-plussers die voor een aantrekkelijke prijs kennis willen maken met de computer. In 2012 organiseert Rivas Cursusbureau weer computercursussen voor beginners en gevorderden. In de cursus Kennismaking met de computer wordt men in een rustig tempo wegwijs gemaakt in de programma's Windows en Word.

Heeft men de cursus Kennismakingscursus gevolgd dan kan men zich opgeven voor de cursus Internet/e-mail. Hierin leren de deelnemers omgaan met het internet: zomaar surfen of iets specifiek opzoeken op het internet al dan niet met behulp van een portal of zoekmachine. Ook e-mailen, internet bankieren en allerlei andere toepassingen worden geleerd. Natuurlijk is het interessant om kennis te maken met de 'digitale snelweg', maar ontmoeten van andere mensen is tevens een leuke bijkomstigheid. Door bij te blijven met de moderne ontwikkelingen raakt men ook minder snel in een isolement.

Deelnemers aan de cursus moeten in het bezit zijn van een goedwerkende computer en bij aanmelding aangeven welk besturingsprogramma de computer heeft: Windows XP, Vista of Windows. De cursussen vinden plaats in het Rode Kruisgebouw aan de Marinus Spronklaan 57 in Gorinchem. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten van 2½ uur in de ochtend- of middaguren.

Er kunnen maximaal 8 personen per cursus deelnemen. Er is nog plaats op de cursus Kennismaking die start op maandagmiddag 16 januari 2012 en op de cursus Kennismaking die start op woensdagochtend 18 januari 2012. Voor gevorderden is er nog plaats op de cursus Internet en e-mail die start op woensdagmiddag 18 januari 2012.

De kosten voor deelname bedragen 81,50 euro, inclusief cursusboek. Rivas-pashouders krijgen 10 procent korting. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding tijdens kantooruren terecht bij Rivas Cursusbureau via Rivas Zorglijn telefoonnummer 0900-8440 (lokaal tarief) of via de website www.rivas.nl

advertentie
advertentie