Gebroeders Van Gogh in Nieuwe Doelen

14 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Kristel Zweers staat donderdag 19 januari in Schouwburg De Nieuwe Doelen met haar derde programma: Puur. Met haar eerste show gooide ze hogen ogen, haar tweede programma was een belofte wat ze zeker heeft waar gemaakt en nu is het tijd voor haar derde voorstelling. De premiere van deze derde show vindt plaats in de Gorcumse schouwburg. Aanvang: 20.15 uur.

Het toneelstuk Vincent en Theo is zaterdag 21 januari te zien in De Nieuwe Doelen. De warme maar verstikkende band van Vincent van Gogh en zijn broer Theo was bijzonder. De broers houden elkaar een leven lang in een wurggreep. Zelfzucht, chantage, verwijdering en verzoening, een wederzijdse afhankelijkheid die eindigt in de zelfmoord van Vincent in de velden van Auvers. Wat dreef hem en hoe leefde de bijzondere kunstschilder Vincent eigenlijk? Ger Thijs brengt een spannende nieuwe kijk op het leven van deze grote kunstenaar op het toneel. Het is een panoramisch vertelling, over het leven van Vincent van Gogh. Aanvang: 20.15 uur.

Debby Petter vertelt zondag 22 januari het verhaal van een moeder die de oorlog meemaakt. Tegen de moeder zei een buurvrouw na de oorlog: ,,God kind ben je er nog?'' Dat zinnetje, die vraag is er altijd gebleven. Het ging nooit voorbij. Dochter wist altijd dat haar moeder veel verzweeg, dat was altijd voelbaar. En natuurlijk wist ze dat ze het niet voor niets verzweeg: wat onverdraaglijk is laat zich immers nauwelijks verwoorden.

In de voorstelling komen de moeder en de dochter aan het woord die beiden willen dat eindelijk het verhaal wordt verteld. Het verhaal bepaalde niet alleen het leven van de moeder, maar ook van dochter. De confrontatie was toch onvermijdelijk, laat in het leven van de moeder en ook laat voor haar dochter, maar niet té laat. Aanvang: 20.15 uur.

advertentie
advertentie