Feestelijke huldiging vrijwilligers Gorinchem

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De vrijwilligers van Gorinchem werden afgelopen zaterdag extra in het zonnetje gezet. Ongeveer 100 vrijwilligers kregen een lunch aangeboden door de gemeente. Twee vrijwilligers werden deze dag nog eens extra bedankt voor hun vrijwillige inzet voor het Hospice-VTZ in Gorinchem. Het echtpaar Carla Schenk en Jos Borgers zijn beide al heel wat jaren als vrijwilliger verbonden aan het Hospice. Zij kregen dan ook uit handen van wethouder Jack Oostrum de zilveren vrijwilligersspeld uitgereikt. Deze speld wordt uitgereikt aan de 'Gorcumse vrijwilliger van het jaar 2011', gekozen uit de voordrachten van instellingen en verenigingen uit Gorinchem.

,,De gemeente Gorinchem waardeert het zeer dat mensen zich in hun vrije tijd inzetten voor anderen. Daarom is tijdens het Gorcum Sportgala begin van dit jaar een sportvrijwilliger gekozen. Omdat vrijwilligers ook buiten de sportwereld belangrijk en onmisbaar zijn is besloten om een keer per jaar een groep vrijwilligers in het zonnetje te zetten en één vrijwilliger te benoemen tot 'Gorcumse vrijwilliger van het jaar' Alle instellingen en vrijwilligersorganisaties in Gorinchem zijn benaderd om de vrijwilligers waarvan zij vonden dat deze het verdienden om in het zonnetje gezet te worden voor te dragen,"aldus een woordvoerster van de gemeente.

Carla Schenk en Jos Borgers zijn al jaren vrijwilliger bij het Hospice-VTZ. Carla als medewerker terminale zorg en Jos als klusjesman. Carla is vanaf 2000 actief. Jos is er later via Carla ingerold. ,,Als er een deurknop loszat, of een licht vervangen moest worden, stelde ik voor dat ze Jos wel konden vragen.'' ,,Toen de telefoontjes vanuit het hospice frequenter werden bedacht ik dat ik beter zelf langs kon gaan.'', vertelt Jos. Inmiddels is Jos alweer vijf jaar klusjesman en haalt er nog steeds plezier uit om oplossingen te verzinnen om dingen weer te maken. Voor Ria van der Berg , het hoofd van het Hospice-vtz, was het duidelijk dat Carla en Jos in het zonnetje gezet moesten worden. ,,Als echtpaar vertegenwoordigen zij het totaalplaatje van al onze supervrijwilligers die met zo veel zorg onze terminale gasten verzorgen," aldus de gemeente.

Het vrijwilligerssteunpunt Gorinchem geeft advies en informatie aan vrijwilligers. Vrijwilligers die in Gorinchem wonen kunnen via onze vacaturebank zoeken naar banen. Het steunpunt is ook aanspreekpunt voor Gorcumse vrijwilligers- en non-profitorganisaties. Zij kunnen op de website van het vrijwilligerssteunpunt hun vrijwilligersbanen èn maatschappelijke stages aanbieden. Zo helpt het steunpunt om geschikte mensen voor organisaties te vinden. Ook verzorgt het vrijwilligerssteunpunt enkele malen per jaar informatieavonden voor Gorcumse organisaties.

Wie meer wil weten over de mogelijkheden van het vrijwilligerswerk. Als vrijwilliger, maar ook als organisatie die op zoek is naar wat extra helpende handen kan contact opnemen met het vrijwilligerssteunpunt in Gorinchem. Zie: www.vrijwilligersgorinchem.nl of loop in het nieuwe jaar op dinsdagochtend of donderdagmiddag binnen bij Gea van Kekerix van de balie van het steunpunt in het stadhuis.

advertentie
advertentie