Marcha Admiraal en Harry Cornet sprintkampioenen

17 december 2011 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - De Biesboschzwemmers zwommen dit weekend hun clubkampioenschappen. Voor de zwemmers vanaf 12 jaar betekent dit op de 50 vlinder-, rug-, school- en vrije slag uitkomen in een relatief kort tijdsbestek. De gezwommen tijden worden vergeleken met een niveautabel, zodat de jongere zwemmers ook kans maken om clubkampioen te worden. Marcha Admiraal en Harry Cornet waren na de vier afstanden de besten bij respectievelijk de dames en heren.

Bij de dames ging de strijd tussen Marcha en de 'jonkies' Sanne van de Pol en Jade Groeneveld. Marcha zwom pr's op de rug- en schoolslag en wist op de vlinder- en vrije slag in de buurt van haar beste tijden te zwemmen. Hiermee wist ze het verschil op Sanne en Jade goed te maken. Sanne verbeterde zich op de rug-en vlinderslag, terwijl Jade dit alleen op de vlinderslag deed. Na het optellen van de tijden en het vergelijken met de tabellen bleek Marcha ruim anderhalve seconde over te houden op Sanne die op haar beurt ruim drie seconden voorsprong had op de Jade. De top vijf werd vol gemaakt door Marjolein van den Berg en Rebecca Schmidt. Marjolein verbeterde zich op de vlinderslag en Rebecca op de rugslag.

Bij de heren ging de strijd ook tussen oud en jong. Harry vertegenwoordigde de 'oudjes' en de 'jonkies' Lukas Schmidt en Thomas Zielhorst probeerden hem van de titel af te houden. Harry wist ruim een seconde voorsprong op te bouwen na de vier slagen ten opzichte van Lukas. Voor de tijden op de rug- en vlinderslag bezorgden Harry de titel. Lukas zwom in de buurt van zijn tijden en op de schoolslag er zelfs onder, maar toch waren de verschillen te groot. Net als Lukas was Thomas sneller dan ooit op de schoolslag. Echter op de andere drie afstanden verloor ook hij te veel ten opzichte van Harry. Mark Visser en Dennis Klop maakten bij de heren de top vijf vol.

Bij de 10 en 11 jarigen was Simon Schmidt bij de jongens de beste, terwijl Carmen Damen dit bij de meisjes deed. Simon werd op het podium geflankeerd door Tom Kruis als tweede en Nick Lisman als derde. Redine van Breugel en Julia Verhoeven maakten het podium bij de meisjes vol. Tussen Carmen en Redine was het verschil van ruim een seconde na de 50 rug-, school- en vrije slag klein te noemen.

Bij de 8 en 9 jarigen was Henk voor den Dag de onbetwiste nummer één, Ivan Pruijsen volgde op een mooie tweede plaats terwijl Daniel Muilwijk als derde op het podium mocht plaatsnemen. Bij de meisjes deden er zeven zwemsters mee, tegen de drie bij de jongens. Michelle Paans wist Rebecca Branderhorst en Sarah Damen voor te blijven. De voorsprong van Michelle op Rebecca was met 0,38 nipt te noemen en ook het kleinste verschil over heel de middag gezien.

Bij de allerjongsten kwamen in totaal 13 zwemmers en zwemsters aan de start. Dit is een goed teken en laat zien dat er 'leven' in de Biesboschzwemmers zit. Bij de meisjes bestond het podium uit Maud de Visser, Chimène Huisman en Marieke Ruijtenberg. Bij de jongens stonden Bas voor den Dag, Rick van der Wiel en Rohan Schaddelee op de plaatsen één, twee en drie.

Voor de prijsuitreiking werd er nog door families gestreden in de familie-estafette. De titel ging naar de familie Paans, gevolgd door de familie Boljé en de familie Damen.

De komende weken staan er nog enkele wedstrijden op het programma, maar alles staat in het teken van de Brabantse Winter Kampioenschappen die op 14 en 15 januari 2012 in Roosendaal gehouden gaan worden. Daar zullen de Biesboschzwemmers opnieuw de strijd aan gaan met de zwemmers uit Brabant en proberen hun tijden te verbeteren en mogelijk zelfs een medaille te verdienen.

advertentie
advertentie