Egbert Hooijkaas overtuigend clubkampioen Altena Road Runners

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

WOUDRICHEM - Ondersteund door een goede looptemperatuur en niet te veel wind heeft Egbert Hooijkaas afgelopen zaterdag tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van de regionale atletiekvereniging Altena Road Runners laten zien dat hij dit jaar de sterkste loper van de vereniging is.

Nadat het startschot om 15.00 uur klonk nam Johan Roozemond de eerste 2 kilometer de leiding in de wedstrijd. Maar toen Hooijkaas merkte dat het tempo wat zakte, nam hij resoluut de kop over en liep via een tussentijd van 17.23 op de 5 kilometer naar een uitstekende tijd van 34.53 over de 10 kilometer. Een tijd die hij dit jaar nog niet gelopen had en veel perspectief biedt voor snelle tijden in 2012.

Roozemond consolideerde zijn tweede plaats en vlak daarachter kwam een groep van 3 lopers kort achter elkaar over de streep. Corné Verhoeven was de snelste van deze groep; hij bleef Dick Kant en de nationaal kampioen Tinus van den Heuvel voor. Van den Heuvel doorbrak wel voor het eerst in de master 65 klasse de grens van 40 minuten en is hard op weg om in deze klasse alle records in handen te krijgen.

Voor alle uitslagen zie www.altenaroadrunners.nl.

advertentie
advertentie