Wintermarkt 'Lekker Gorinchem' geslaagd

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - 'Lekker Gorinchem' gaf zaterdag 17 december het grote succes van de streekwaren- en wereldkeukenmarkt van afgelopen zomer een winters vervolg. De markt was aangepast aan de winterse omstandigheden en kleiner dan het zomerse festijn. De Groenmarkt werd verlaten en de standplaatsen werden ingenomen 'Achter de Kerk'. Een intieme plek die aansloot op de gewone zaterdagmarkt.

Net als bij de zomerse uitvoering van 'Lekker Gorinchem' werden de stands bemand door streekproducenten en mensen van de Wereldkeuken. Syndion was vertegenwoordigd door medewerkers en cliënten van Bakkerij Syn en Zoet, Dagboerderij De Hoeff en Lunchrestaurant Metropole. Verder waren er producenten uit Werkendam, Poederoijen en de Alblasserwaard. Alle kramen werden druk bezocht en deden goede zaken.

De enthousiaste koks van de wereldkeuken waren afkomstig uit warmere landen dan Nederland, maar bleken uitstekend opgewassen tegen het toch wel frisse Hollandse weer. Geen aangepaste gerechten zoals hutspot of zuurkool. Zij bleven hun eigen keuken trouw. De bezoekers werden verrast met onder andere kruidige warme Turkse worst, Italiaanse pizza, Congolese kip en natuurlijk de Surinaamse roti. Alles kon geproefd worden en ter plekke worden opgegeten, maar veel bezoekers lieten de gerechten inpakken om er thuis van te genieten.

De markt had, ondanks de lagere temperaturen dan tijdens de zomerse uitvoering, een warme uitstraling. Het was gezellig druk waarbij opviel dat er rond het middaguur veel Kerstmannen de markt bezochten. De deelnemers en bezoekers kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.

advertentie
advertentie