SVW mag zich winterkampioen noemen: BVV - SVW 2-4

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Gorcumers mogen zich door deze overwinning tot begin februari 2012 'winterkampioen' van de derde klasse D noemen. Eenvoudig ging het echter niet tegen hekkensluiter BVV. Nadat Melvin Scheffer de koploper in de 20ste minuut op 0-1 had gezet, keerde het tij voor de bezoekers. Eerst bracht Younesse Bouchti de Bosschenaren langszij en toen even later Kor Damen wegens het neerhalen van een doorgebroken speler rood kreeg voor gehouden, begonnen zich donkere wolken boven de Gorcumse hoofden samen te pakken. Doelman Geoffrey van de Boor hield de streepjes vlak na rust nog op de been in een één op één situatie. Toen begon, met een uur op de klok, het 'gekke' kwartiertje van Toefik El Amghar. Eerst bracht hij de Gorcumers wederom op voorsprong waarna de hekkensluiter opnieuw op zoek moest naar de gelijkmaker. Daarbij werd achterin zoveel ruimte weggegeven dat de snelle Gorcumse aanvaller er binnen mum van tijd nog eens twee binnen prikte en de bezoekers op een comfortabele 1-4 voorsprong bracht. Een onvervalste hattrick van El Amghar binnen het kwartier. De 2-4 van Nicky Beekwilder vlak voor het laatste eindsignaal bracht de manschappen van trainer Frans Vermeulen niet meer van hun stuk.