Nieuw themaspel bij scouting APV

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De kinderen van Scouting APV beleefden zaterdag 17 december een bijzondere dag. De kinderen van 7 t/m 9 jaar beleven vanaf nu een nieuw thema. Als 'welpen' spelen zij nu in de Jungle.

Binnen scouting bestonden vroeger meerdere thema's voor dezelfde leeftijdsgroepen. Dit leidde soms tot verwarring. In heel Nederland wordt nu hetzelfde thema ingevoerd. Het bekende scoutingthema 'welpen' is hiervoor in een modern jasje gestoken. In de Jungle spelen de welpen spelletjes, doen ze mee aan verkleedpartijen, worden ze geschminkt, maken ze muziek en knutselen ze. Maar ze doen ook typische scoutingactiviteiten zoals knopen, het omgaan met een kompas en het lopen van speurtochten. Spelenderwijs leren de kinderen. Zij worden zelfstandiger, meer bewust van het mileu en leren beter samen te werken.

Zegert en Gemma van Eijk en Mien Pelle hebben jarenlang elke zaterdagochtend gezorgd voor veel pret voor de kinderen. Zij gaan niet mee naar de Jungle. Zegert gaat leiding geven aan de kinderen van 5 t/m 7 jaar. 25 jaar geleden is hij bij deze leeftijdsgroep ook begonnen met leiding geven. De cirkel is rond. De welpen worden vanaf januari 2012 geleid door Mirjam Vogels, Marco van Andel en Martijn Kalkhoven. Enthousiast geworden? Nieuwe leiding is welkom. Laat het weten via info@scoutingapv.nl. Op www.scoutingapv.nl staat meer informatie.

advertentie
advertentie