Kerstpakket winkeliers voor Preventieteam Piazza

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De winkeliers van winkelcentrum Piazza zijn blij met het Preventieteam zakkenrollers. Volgens de winkeliersvereniging werpt de aanwezigheid van het team zijn vruchten al af, daarom nemen de twaalf leden van het preventieteam een kerstpakket in ontvangst uit handen van de voorzitter van de winkeliersvereniging, de heer Hans Bijl.

De vrijwilligers hebben zich dit voorjaar aangemeld na een oproep van Wijkbeheer van de gemeente Gorinchem om het publiek te wijzen op openstaande tassen en voor het grijpen liggende portemonnees. De vrijwilligers doen hun werk zelfstandig en worden begeleid door de afdeling Wijkbeheer en hoofdagent Frank Barth van het wijkteam in Gorinchem. De gemeente ondersteunt het vrijwilligersinitiatief van harte en tekent voor de werving, de onderlinge afstemming en de werkkleding.

Zakkenrollen komt vaker voor dan nodig. Naast geld (tot soms honderden euro's) worden er van de slachtoffers vaak ook (pin)passen gestolen. Buiten het financiële verlies is er vaak ook sprake van emotionele schade, doordat de daders persoonlijke papieren of bijvoorbeeld onvervangbare foto's meenemen. Slachtoffers hebben bovendien lang nadat ze bestolen zijn een onveilig gevoel. Plonia Boer, teamleider wijkbeheer en één van de aanjagers van dit initiatief: ,,Zakkenrollen heeft veel impact op mensen, ze schamen zich er vaak voor en verliezen soms zelfs hun zelfvertrouwen.''

Uniek is dat er in Gorinchem met winkeliers in het Piazza wordt samengewerkt. Het betrokken winkelpersoneel heeft aan de hand van filmbeelden instructie gekregen over bij welke situaties zij extra alert moeten zijn. Het bestuur van de winkeliersvereniging vindt dat de aanwezigheid van het team zijn vruchten afwerpt. De heer Kramer van de winkeliersvereniging: ,,wij zijn bijzonder blij met het preventieteam''.

Nieuwe leden voor het preventieteam zijn nog steeds van harte welkom. Wilt u ook een paar uur op donderdagavond of op zaterdag besteden aan het voorkomen van zakkenrollen in het Piazza Center? Dan kunt u zich aanmelden bij Plonia Boer van Team Wijkbeheer, telefoonnummer (0183) 659 681.

advertentie
advertentie