Voorstellingen De Nieuwe Doelen

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Sinds jaar en dag zijn Plien en Bianca niet meer weg te denken uit de Nederlandse cabaretwereld. De twee rascabaretières hebben voor hun nieuwste show de allerbeste scènes en de meest onvergetelijke typetjes uit hun voorgaande programma's geselecteerd. Zoals de negertjes uit 'Ngoro, Ngoro', de blote mannen met polstasjes en de boerenmeisjes uit 'Biks'. Op televisie waren ze niet weg te slaan, of het nu 'Koefnoen' was of 'Schaep met de Vijf Pooten'. In 2009 bestormden ze voor de laatste keer de podia met de populaire theatershow 'Wie dan allemaal...' Nu zijn ze terug. Onder regie van Kees Prins en Patrick Stoof geven de twee dames opnieuw alles wat ze in huis hebben. Maandag 23 en dinsdag 24 januari om 20.15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen.

De drie fantastische zangeressen Izaline Calister (Curaçao), Julya Lo'ko (Molukken/ Indonesië) en Lilian Vieira (Brazilië) zijn NOMADS. Grappige verhalen over hun rijke carrière, onvergetelijke liedjes uit hun jeugd en uitdagende muziek die ze altijd al eens hebben willen zingen. Grenzen worden verlegd: ze zingen niet alleen in Papiamento, Maleis en Portugees, maar ook in het Spaans, Engels en de taal van hun thuisland: Nederlands. Nomads is een programma waarin drie bijzondere zangeressen met verschillende roots je meenemen in een exotische reis. Een ervaring die je niet mag missen. Woensdag 25 januari om 20.15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen.

Waar Percossa komt, vallen monden open. De vier mannen drummen, stampen, vliegen, goochelen en touwtje springen zich een weg door deze nieuwe, hilarische voorstelling. Maar pas op voor de schijnbewegingen. Wat je ziet is niet wat het is. Percossa brengt je in de eerste ronde aan het wankelen en gaat in de tweede ronde gegarandeerd voor de knock-out. Slapstick en Zen, strakke Klezmerritmes met rake klappen, een uitzinnige danceparty en het geluid van vallende waterdruppels. Cabaret zonder woorden, circus zonder dieren. Een titanenstrijd. Donderdag 26 januari om 20.15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen.

Dè Arjan Ederveen komt weer in het theater met een nieuwe voorstelling. Helemaal nieuw is dat Arjan de voorstelling voor het eerst in zijn eentje speelt. In zijn show neemt Ederveen het ABC van de eenzaamheid van de moderne mens en van zichzelf onder de loep. Door middel van verschillende typetjes laat Arjan een overbevolkte wereld zien van eigen-ikjes. Arjan wordt bijgestaan door zijn hond Stuk. Met een zaal vol mensen die lachen en genieten blijft er van Ederveen's Eenzaamheid weinig eenzaamheid over. Zaterdag 28 januari om 20.15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen.

advertentie
advertentie