Poort6 nieuwe hoofdsponsor Champions Cup

27 december 2011 om 00:00 Nieuws

'Veel van onze klanten zijn tijdens Poort6 Champions Cup in De Oosterbliek te vinden'

GORINCHEM - Na zeven jaar trouwe dienst heeft woningcorporatie Poort6 het stokje van het Trias als hoofdsponsor overgenomen. De nieuwe sponsor heeft zich voor de komende drie jaar aan de Poort6 Champions Cup verbonden. Volgens directeur Dick van Zanten heeft het maatschappelijk belang van het evenement een grote rol gespeeld in de beslissing om als hoofdsponsor van het toernooi te gaan fungeren. Ook het plezier dat voetballers en toeschouwers er aan beleven is een belangrijke factor voor hem.

De nieuwe naam 'Poort6 Champions Cup' verraadt de naam van de nieuwe hoofdsponsor al. Nadat het Trias zeven jaar lang haar naam aan het prestigieuze zaalvoetbaltoernooi verbond, heeft de woningcorporatie Poort6 het stokje van de verzekeraar overgenomen. Wederom dus een maatschappelijke organisatie die zich voor de komende drie jaar als hoofdsponsor heeft verbonden aan dit unieke evenement.

Hoofdsponsor

Op zich een niet voor de hand liggende combinatie, een woningcorporatie en voetbal, maar dat ligt volgens Poort6 directeur Dick van Zanten toch iets genuanceerder: ,,Voor de fusie tussen BEVO en de Palissade in 2009 waren wij als BEVO ook al jaren cosponsor van het toernooi. Dat wij nu de rol van hoofdsponsor hebben overgenomen, moet meer in het maatschappelijke gezien worden. Wij voorzien en verzorgen bijna 50 procent van de mensen in Gorinchem van woonruimte. Veel van onze cliënten zijn in december en januari tijdens het toernooi terug te vinden in de Oosterbliek. Het is naast de zomerfeesten hét grote spektakel tijdens de wintermaanden en vrij toegankelijk. Op deze wijze proberen wij wat terug te doen voor onze huurders en overige cliënten.''

Dick van Zanten, een ras Bliek, is met zijn laatste weken bij Poort6 bezig. Na een actieve maatschappelijke carrière, waarin hij ook nog eens ruim twaalf jaar raadslid voor de VVD was, gaat hij met pensioen. ,,Officieel is dat op één maart volgend jaar, maar ik heb nog wat vrije dagen staan. Tot maart blijf ik nog wel mijn opvolger René Wiersema op weg helpen, maar dan is het gedaan. Om eerlijk te zijn heb ik eigenlijk geen tijd meer om te werken. Ik heb het veel te druk met andere leuke dingen,'' laat hij met een brede glimlach weten.

Hij doelt hier onder andere op een aantal vrijwilligers functies, zoals lid van de raad van toezicht bij De Grote Rivieren, het voorzitterschap van De Nieuwe Doelen en zijn passie, de Hendrick Hamel Foundation, die hij bekleedt.

Maatschappelijk aspect

Gevoetbald heeft Dick van Zanten zelf niet. ,,In mijn studententijd in Leiden heb ik wel eens een jeugdwedstrijd gefloten en in Gorinchem ben ik een tijdje elftalleider bij de jeugd van Unitas geweest, waar ik trouwens al bijna 40 jaar lid van ben. Helaas heb ik de laatste jaren door omstandigheden het toernooi om de Champions Cup niet meer bezocht, maar dat gaat natuurlijk veranderen nu wij hoofdsponsor zijn. Ik verheug me er echt op om het allemaal weer van dichtbij mee te maken. Het gaat ons niet alleen om het maatschappelijk aspect en een klein beetje naamsbekendheid, maar vooral om het feit dat wij iets kunnen bijdragen aan het plezier dat de vele toeschouwers en voetballers aan het toernooi beleven. Naast het zorgen voor een prettige woning en woonomgeving proberen wij op deze manier iets extra's voor onze cliënten en de regio te doen,'' sluit Dick van Zanten af.

advertentie
advertentie