Stichting Vrienden van Het Gasthuis goed doel tijdens toernooi

27 december 2011 om 00:00 Nieuws

Melkbussen om geld in te zamelen

GORINCHEM- De stichting Vrienden van Het Gasthuis is dit jaar het goede doel tijdens de Poort6 Champions Cup. De stichting zet zich belangeloos in voor de bewoners van Het Gasthuis. Een kleine greep uit de activiteiten: De 'Vrienden' maken het mogelijk dat bewoners op vakantie kunnen, schonken een mobiele keuken zodat bewoners samen met topkoks kunnen koken, schonken ook een rolstoelbus om bewoners voor een weekendje thuis, bezoek aan familie of vrienden, maar ook voor een laatste wens van vervoer te voorzien.

De organisatie van de Poort6 Champions Cup heeft ook deze jaargang een goed doel omarmd. Het is de stichting Vrienden van Het Gasthuis die zich al 28 jaar inzet voor het wel en wee van de bewoners van Het Gasthuis of zoals zij zelf zeggen: 'Wij zorgen voor de slagroom op de taart'.

Wij treffen bestuursleden Wil Gremmen en Wim van Duuren samen met RIVAS coördinator Tinke Resoort in het Grand Café van Het Gasthuis. ,,Wat wij als Stichting doen is het inzamelen van geld waarmee we nuttige en leuke dingen kunnen doen voor en met de bewoners van Het Gasthuis,'' valt Wil Gremmen met de deur in huis.

Rolstoelbus

Sinds Arie Roza in 1983 de 'Vrienden' oprichtte, dat was nog in de tijd van Het Nieuwe Gasthuis op het Nonnenveld, zijn er door de stichting vele zaken gerealiseerd. ,,Onze eerste aanschaf was een rolstoelbus waarmee bewoners naar familie, vrienden of feestje vervoerd konden worden,'' laat Wim van Duuren weten. ,,De bus wordt bijvoorbeeld ook ingezet als een bewoner een laatste wens heeft. Zo herinner ik me nog dat iemand nog eenmaal het graf van zijn ouders in Zeeland wilde bezoeken,'' vult Tinke Resoort aan.

Wim van Duuren vervolgt: ,,Wij faciliteren Het Gasthuis in niet zorg gerelateerde zaken zoals vakanties voor de bewoners en eventueel hun partners. Dit sponsorproject, een initiatief van ons medebestuurslid Teus Hakkesteegt, dat de naam 'Kwestie van Gunnen' meekreeg, is een groot succes. Ook andere zaken zoals de aanschaf van parasols op de diverse terrassen en balkons of het leveren van een financiële bijdrage, zoals begin dit jaar toen Hans Kazan kwam optreden in Het Gasthuis, sponsoren wij.''

Mobiele keuken

,,Door donaties en giften zamelen wij geld in waarna Cor van Vlaanderen en Tinke Resoort, de twee coördinatoren vanuit het RIVAS, ons projecten aandragen waarmee wij aan de slag kunnen,''gaat hij verder. ,,Zo hebben wij nog niet zo lang geleden een mobiele keuken geschonken, waarmee op de diverse afdelingen gekookt kan worden. In juni kwam Mark Sirag, kok van het sterrenrestaurant De Gieser Wildeman, op een van de verpleegafdelingen zijn kookkunsten laten zien. Een daverend succes voor de bewoners.''

Wim van Duuren, zelf 15 jaar actief op het hoogste niveau bij Unitas, en Wil Gremmen kijken uit naar de komende editie van de Poort6 Champions Cup: ,,Een prachtig feest dat zijn weerga in Nederland niet kent,'' laten ze eendrachtig weten. ,,Maar ook al zijn wij voetballiefhebbers, onze eerste aandacht zal tijdens het toernooi uitgaan naar het inzamelen van geld voor de bewoners van Het Gasthuis,'' besluiten beiden.

Van 27 december tot en met 7 januari zullen er in de Oosterbliek melkbussen staan waarin bezoekers hun bijdrage kunnen doneren. Eveneens zal er tijdens speelavonden gecollecteerd worden voor dit goede doel.

Voor meer informatie over het werk en projecten van de stichting Vrienden van Het Gasthuis of hoe men donateur kan worden: www.vriendenvanhetgasthuis.nl

advertentie
advertentie