Tess de Vaal wint 'Operatie Puntmuts'

29 december 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Tess de Vaal uit Giessenburg heeft de mooiste kaboutertekening gemaakt. Bij bezoekerscentrum Veluwe-Noord van Staatsbosbeheer te Nunspeet konden kinderen een melding maken van door hen ontdekte kabouters. Dit in het kader van Operatie Puntmuts.

In oktober en november 2011, de periode waarin kabouters weer naar hun winterverblijf gaan, werd door bezoekerscentrum Veluwe-Noord van Staatsbosbeheer te Nunspeet de actie 'Operatie Puntmuts' gehouden. Kinderen konden waarnemingen van kabouters doorgeven en een mooie tekening maken van de door hen ontdekte kabouter. Er zijn in totaal 78 kabouters gezien en ook nagetekend.

De winnaar van de eerste prijs van de tekenwedstrijd, Tess de Vaal, 6 jaar, uit Giessenburg, kreeg van beheerder Frank Volkers een mooi boek een een grote knuffel uitgereikt. De tweede prijs ging naar Melissa Schelle uit Nunspeet. Mattheo de Haan uit Rotterdam won de derde prijs.

De tien mooiste tekeningen zijn nog te zien in het bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum ligt aan de Plesmanlaan 2 te Nunspeet. Het is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. Op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag is het bezoekerscentrum gesloten.

Van de 78 waargenomen kabouters bleek dat ongeveer 70 % mannetjes waren en 30 % vrouwtjes. De meeste kabouters waren tussen de 0 en 200 jaar oud. Er was één heel oude kabouter gezien van wel 1700 jaar. De kabouters waren ongeveer 5 tot 25 cm groot. De meeste vrouwtjeskabouters waren besjes, eikeltjes en beukennootjes aan het verzamelen en waren vaker dan de mannetjes aan het zingen en dansen. De mannetjeskabouters waren vaak aan het houthakken, bomen zagen, het wandelen of een pijpje roken. En, wat niet verrassend is, bijna alle kabouters hadden een rood mutsje op.

advertentie
advertentie