Kookworkshop 'Lekker Gorinchem'

29 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In het vervolg op het succes van de allochtone deelnemers aan het culinair festijn 'Lekker Gorinchem' organiseert 'Lekker Gorinchem' in 2012 een aantal kookworkshops. Het doel van deze workshops is om kennis te maken met de eetgewoonten en maaltijden van de verschillende culturen binnen onze regiogrenzen.

Vertegenwoordigers van de Wereldkeuken verzorgen het inhoudelijke deel waardoor de diversiteit gewaarborgd wordt. De aftrap wordt gegeven door de Marokkaanse keuken. Dit doet 'Lekker Gorinchem' in samenwerking met de Marokkaanse moskee. Vanaf 18 januari kunnen de deelnemers op vijf achtereenvolgende woensdagochtenden uitgebreid kennis maken met Marokkaanse keuken in de Moskee aan de Sportlaan 2 te Gorinchem. De data zijn: 18, 25 januari, 1 , 8 en 15 februari van 09.00 uur tot 12.00 uur

In deze eerste kookworkshop gaan de deelnemers op zoek naar de geheimen van de Marokkaanse keuken. De kunst van het bereiden van onder meer de volgende gerechten komt aan de orde: Tajin kip, Tajin groente, Vis op Marokkaanse wijze, Harera met beignets en uiteraard de beste manier om Couscous te bereiden. De docent kookt en vertelt alles over de kookwijze, de ingrediënten, de kruiden en andere bijzonderheden, zoals de bijgerechten die bij een menu horen, deze worden ook klaar gemaakt. Er is elke les een ander thema en de maaltijden worden aansluitend geproefd en gegeten.

Aanmelden voor deze vijf workshops kan per email: aanmelden@lekkergorinchem.nl. De kosten bedragen per les 7 euro. Het aantal deelnemers is bepaald op maximaal 10 vrouwen. Vanaf maart tot de zomervakantie komen andere eetculturen uitgebreid aan de orde. Deze kookworkshops zullen op een andere locatie gehouden worden en doorgaans in de avonduren. informatie via de website van Lekker Gorinchem :www.lekkergorinchem.nl.

advertentie
advertentie