Afbeelding
Janus Visser/BDU

Station Gorinchem op de schop

3 januari 2012 om 00:00 Voorpagina

ProRail brengt het station terug naar de oorspronkelijke architectuur, waarbij de gevel, het stationsrestaurant Loc 15 en de wachtruimte worden verbouwd. De indeling van de stationshal verandert sterk. Er zal één grote, transparante open ruimte ontstaan. Alle gesloten panelen worden vervangen door glas. De wachtruimte wordt opnieuw ingedeeld met nieuwe grote zitelementen, die in de winter zijn verwarmd. Ook kunnen reizigers in de nieuwe situatie vanuit de wachtruimte producten kopen van het restaurant. Ten slotte krijgt de stationshal over de volledige oppervlakte een nieuwe vloer.

Renovatie gaat bijna half jaar in beslag nemen GORINCHEM - Prorail start komende maandag 9 januari met de renovatie van het station Gorinchem. De totale metamorfose van station Gorinchem gebeurt in het kader van het programma Prettig Wachten, dat door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt gefinancierd.

De exploitant van het stationsrestaurant heeft meegedacht met het ontwerp van het interieur. De verbouwing gebeurt in nauwe afstemming met hem en met alle andere belangrijke partijen zoals Arriva, de gemeente en NS. De werkzaamheden starten op 9 januari en eindigen in mei. Tijdens de werkzaamheden, die uitsluitend overdag plaatsvinden, is de stationsingang aan de buszijde gesloten. Reizigers kunnen links of rechts van het stationsgebouw de perrons, de ticketautomaten en de wachtruimte bereiken. Het stationsrestaurant krijgt een tijdelijke mobiele plek voor het station. De exploitant van de stationsrestauratie heeft altijd onder NS-vlag geopereerd, maar zet nu zelfstandig de horecagelegenheid voort.

Volgende week ontvangt de omgeving van het station een brief over de stationsverbouwing. Reizigers worden via verschillende websites en een persbericht van tevoren geïnformeerd.

u Lees ook pagina 5 van deze krant.

advertentie
advertentie