Cees Lagendijk volgend seizoen trainer GJS

28 januari 2012 om 00:00 Nieuws

Grootse plannen bij de Dalemers

DALEM - Met de komst van Cees Lagendijk als hoofdcoach haalt GJS volgend seizoen niet alleen een ervaren trainer in huis, maar staat er ook iets te gebeuren in Dalem. De hoofdmacht moet op termijn niet alleen een solide eerste klasser worden, maar de hele voetbal cultuur gaat in Dalem op 'de schop'. In twee fasen wordt er toegewerkt naar een herkenbare voetbalvisie bij de diverse selecties. Doelstelling is om de doorstroming naar een hoger elftal te bevorderen om zo de A-selectie uit eigen gelederen op niveau te houden.

Door Gerard Droog

Cees Lagendijk wordt komend seizoen de nieuwe trainer van GJS, zo lieten de Dalemers op 23 januari in een kort persbericht weten. De huidige coach van eerste klasser SteDoCo tekent een contract voor onbepaalde tijd waarin ieder jaar een evaluatiemoment is opgenomen. ,,Dan kunnen we bezien of GJS nog blij met mij is en andersom en hoe we er voor staan'', laat de Gorcumer weten. De geboren Schiedammer kwam op zijn zesde naar Gorinchem en voetbalde tot en met zijn 24ste bij SVW. Daarna ging hij als jeugd- en later als hoofdtrainer aan de slag bij Groot Ammers, waar hij vier jaar bleef. Het was het begin van een imposante trainerscarrière. In de jaren daarna was Lagendijk onder meer eindverantwoordelijke bij Rijsoord, Zwijndrecht, Sleeuwijk en Heerjansdam. De afgelopen vier jaar loodste hij SteDoCo van de derde naar de eerste klasse. Lagendijk: ,,Ik heb vier fantastische jaren in Hoornaar gehad en de groep zien groeien. Vorig jaar heb ik het bestuur aangegeven dat ik aan het eind van het seizoen zou stoppen. Door mijn drukke werkzaamheden voelde ik wel wat voor een sabbatical jaar. Tot in november GJS contact met me zocht. In eerste instantie wilde ik de boot afhouden, maar na aan aantal gesprekken werd de uitdaging me te groot en besloot ik alsnog ja te zeggen."

Samen met Michiel van den Berg, Glenn Calor en Hans Bos gaat Lagendijk de technische kern van GJS vormen. ,,In twee stappen gaan wij, in nauw overleg met het bestuur, een technisch plan uitrollen om van GJS een gestroomlijnde voetbalorganisatie te maken waarin de doorstroming van jeugd centraal komt te staan. Dat moet er toe gaan leiden dat GJS een structurele eerste klasser gaat worden die een rol in het linker rijtje kan spelen. In fase één worden de A-selectie, het tweede elftal en de A1-junioren betrokken. In een later stadium komen daar de B1, C1 en D1 ook bij. Doelstelling is om een kader te creëren voor iedere trainer, zodat er een GJS eigen voetbalcultuur en visie ontstaat. Op die manier is de overstap naar een hoger elftal eenvoudiger en kan er optimaal geprofiteerd worden van het in Dalem aanwezige talent. Wij willen onze selecties nog beter faciliteren, dan doel ik niet op het betalen van spelers, maar op het randgebeuren. Natuurlijk heb ik niet alle wijsheid in pacht en daarom is de inbreng van mijn overige drie collega's zeer belangrijk, maar ook het draagvlak binnen de club. Immers de club is van de leden.''

Lagendijk deed in het verleden diverse pogingen om de Dalemse spits Ruud Bos aan zich te binden. ,,Ik heb als trainer vaak geprobeerd Ruud binnen te halen. Als spits acht ik hem van het niveau van Christiaan Perrier, Willem Looijen en Arif Irilmazbilek van Kozakken Boys. Ik heb hem echter nooit kunnen overhalen bij GJS te vertrekken, dus ga ik nu maar zelf naar hem toe'', besluit hij lachend.

advertentie
advertentie