Eline en Yasmine plaatsen zich voor landelijke voorwedstrijden turnen

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Voor OKK Gorinchem namen Eline van Beest en Yasmine Verhagen afgelopen zaterdag deel aan een turnwedstrijd instap meisjes tweede divisie in Amsterdam. In deze categorie van negenjarigen belande Yasmine op een 24e plaats en Eline op de 8ste plaats in een deelnemersveld van 42 turnsters uit de regio Zuid Holland Zuid. Daarmee plaatsten beiden zich voor de landelijke voorwedstrijden.

Eline en Yasmine startten hun wedstrijd bij de brug ongelijk. Hoewel beiden al veel moeilijkere onderdelen kunnen turnen werd voor zekerheid gekozen. Beiden turnden dan ook een hele goede en strak uitgevoerde oefening. Deze werd door de juryleden met een 10.35 voor alle twee de turnsters beloond. Trainster Marjon Donjacour vond deze score wat te laag: ,,Maar voor de toekomst bied dit genoeg perspectief om op door te bouwen."

De balkoefening stond als tweede op het programma. Bij een vorige wedstrijd had Eline laten zien over ijzersterke zenuwen te beschikken en toen een eerste plaats voor zich op te eisen. Ook deze keer liet ze zien dat ze een hele goede balkturnster is; met een 12.90 scoorde ze wederom de beste oefening van het hele deelnemersveld. Yasmine moest hier afhaken voor een goede score. Met 9.60 viel haar score nog mee, omdat ze zelfs vier punten had laten liggen. Bij de vrije oefening leek het heel even mis te gaan bij Eline. Heel even was ze de richting kwijt op de vloer. Gelukkig herstelde ze zich snel en ging de rest wel weer goed. Ook Yasmine raakte heel even in verwarring, maar ving dit met een kort rustmomentje in haar oefening professioneel op. ,,Niet raar dat deze turnstertjes in de fout gingen", vindt trainster Donjacour. ,,Normaliter trainen ze in de gymzaal van het WLZ waar een vrije oefening vloer niet aanwezig is. Veel turnsters op dit niveau trainen in een eigen hal waar wel een permanente opstelling is, dus ook daar meer ervaring mee opgedaan kan worden." Overigens behaalden Eline een 12.55 en Yasmine 11.90. Bij de sprong ging het bij het inturnen naar behoren, tijdens de wedstrijd hadden beiden er iets meer moeite mee om over de pegases te komen. Eline kwam bij haar tweede sprong het beste uit de verf, 12.00 punten, terwijl Yasmine haar eerste sprong mee telde met een 11.60.

Aanstaande zaterdag starten de turnsters uit de derde divisie met de regiowedstrijden. Angel Maquine (instap) en Sharona de Jong (jeugd) moeten zich dan proberen te plaatsen voor zowel de districtswedstrijden als voor de landelijke wedstrijden.

advertentie
advertentie