Xerxes/DZB - Kozakken Boys 0-3

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - De Boys deden zaterdag uitstekende zaken. In een prima voetbalshow versloeg het Xerxes in eigen huis, zag koploper Scheveningen niet verder komen dan 2-2 tegen Kloetingen en nam de koppositie in de hoofdklasse B over. De Werkendammers togen met aanvallende aspiraties richting Maasstad. Richie Basoski en Arda Havar waren al binnen de tien minuten kansrijk, maar het duurde tot een kwartier voor rust voordat de roodbroeken loon naar werken kregen. Na een prima aanval kwam Ismael Yildrim vrij voor de Rotterdamse sluitpost en tikte de 0-1 tegen het net. Nog voor de rust was diezelfde Yildrim eveneens betrokken bij de 0-2. Arif Irilmazbilek bediende Havar op maat, die op zijn beurt de marge verdubbelde. Na de thee gooide de thuisploeg alles op de aanval, maar vond in doelman Basjan Munten een grote sta in de weg. De Boys hadden in die fase de wedstrijd in het slot kunnen schieten doordat er veel ruimte in de Rotterdamse afweer ontstond. Achtereenvolgens Basoski en Irilmazbilek waren kansrijk. Toen in de 70ste minuut Yildrim binnen de Rotterdamse zestien werd gevloerd, was het Sjoerd van der Waal die vanaf elf meter de wedstrijd definitief in het slot schoot (0-3).