Pelikaan - Schelluinen 6-3

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SCHELLUINEN - Een geflatteerde overwinning van de nummer twee uit Zwijndrecht. Hekkensluiter Schelluinen speelde wellicht een van haar beste wedstrijden van het seizoen, maar zit nu eenmaal in de hoek waar de klappen vallen of zoals voorzitter Jan de Bruin na afloop verzuchtte: ,,Het lijkt wel of wij niet mogen winnen.'' Het eerste half uur waren de Scaluners heer en meester op Sportpark Bakestein. Paal en lat stonden een treffer in de weg en ook een fraaie inzet van Mergim Shala ging via de vingertoppen van de Zwijndrechtse sluitpost net naast. Binnen drie minuten waren het echter de gastheren die daarna tweemaal scoorden (2-0). Vijf minuten voor rust mocht Fetim Meha vanaf 11 meter nog wel iets terug doen (2-1), maar was het wederom de thuisploeg die de stand in het rustsignaal op 3-1 bracht. Na de kantwissel werd slordig verdedigen door Pelikaan koelbloedig afgestraft, zodat het Scaluunse pleit snel beslecht was (5-1). John Wijnbelt en Hassib Amanzada brachten het moedige Schelluinen nog wel op 5-2 en 5-3, maar zagen de thuisploeg in de slot minuut nog een makkelijk gegeven penalty verzilveren (6-3).