Strijdlustig GKV in finale ten onder

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - GKV heeft afgelopen zaterdag wederom laten zien niet te misstaan in de op een na hoogste klasse het korfbal. Promotiekandidaat en ex-korfballeague vereniging KVS was op papier veruit favoriet, maar GKV toonde enorm veel veerkracht. Waar uit nog met 34-19 kansloos werd verloren, werd deze keer een achterstand van 8-13 bij rust omgebogen naar een 18-18 gelijke stand met nog 4 minuten te spelen. KVS speelde de wedstrijd echter geroutineerd uit en nam toch de twee punten mee terug naar Scheveningen.

Bijgestaan door feestband Egt Herrie was de Van Rappardhal wederom goed gevuld en zeer sfeervol. Met deze "negende man" in de gelederen werd er alles aan gedaan om het geroutineerde achttal van KVS te verrassen. Het eerste gedeelte van de eerste helft was het met name KVS dat zich liet zien. Na enkele minuten spelen stond het al 1-5 en leek het een zure middag te gaan worden voor de Gorcumers. GKV toonde echter veerkracht en kwam goed terug tot 7-8. De slotfase was het echter wederom KVS, sterk in het verzilveren van de veel gegeven vrije ballen, dat de klok sloeg. Bij rust een stand van 8-13.

Door een snelle goal van KVS aan het begin van de tweede helft leek de wedstrijd al vroeg gespeeld. GKV toonde echter wederom veel wilskracht en vocht zich dankzij twee scores van afstand van Gertjan van Meerkerk terug tot op 4 punten. Bij KVS stokte de score en onder luid gejuich van de supporters kwam GKV zeer sterk terug. Wederom een dubbelscore van van Meerkerk bracht een gelijke stand van 18-18 op het scorebord. KVS stelde echter gauw orde op zaken en scoorde direct twee maal waarmee de strijd toch in hun voordeel werd beslist. Eindstand 19-22.

Komende week geen wedstrijd voor GKV. Na dit weekje rust volgen de belangrijke uitwedstrijden tegen Eibernest en Excelsior. De uitslagen van concurrenten Excelsior en Unitas van deze week zijn ongunstig dus deze komende wedstrijden zijn cruciaal voor GKV om behoud in de hoofdklasse veilig te stellen.

Scores: Gertjan van Meerkerk 7, Niels Zandee 5, Eliza Roest 4, Tessa Schep 3.

Uitslagen: Tempo - KCC 19-18, Eibernest - Excelsior 19-19, Unitas - Tweemaal Zes 22-12.

Stand: Tempo 10-18; KVS 10-15; Eibernest 10-14; KCC 10-11; GKV 10-8; Tweemaal Zes 10-6; Unitas 10-5; Excelsior 10-3.