Harem: kleurvolle salon in Haarwijk

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het ging allemaal heel snel voor Yeliz Cihan en Sevilay Kaya. In november besloten ze samen een damessalon te beginnen en twee maanden later openden ze de deuren van Harem. ,,Wij hebben bewust gekozen voor een damessalon. Er zit namelijk al een herenkapsalon in de Koningin Wilhelminalaan en met alleen vrouwen is het veel gezelliger!'', aldus Yeliz en Sevilay.

Een geschikte naam voor de salon bleek echter wel een uitdaging. Ze hadden alle namen al de revue laten passeren, maar konden geen geschikte naam vinden. ,,We hebben echt alles naar voren gehaald, maar konden geen leuke naam vinden. Totdat we op Harem kwamen. Harem is een ruimte waar alleen vrouwen zitten en haram betekend zoiets als verboden voor mannen'', aldus Yeliz. De inrichting van het pand aan de Wilhelminalaan 58 is dan ook helemaal in bijpassende stijl.

Bij binnenkomst wordt het oog gelijk getrokken naar een kleurvolle zithoek, met een handgemaakt loungebank, die het wachten zeer aangenaam maakt. ,,Het houtwerk van de bank is speciaal op maat gemaakt en de kussen heeft de zus van Sevilay gestoffeerd'', verteld Yeliz. Ook veel andere leden van de families en vrienden hebben de twee kapsters geholpen bij het opknappen van het pand.

,,Het was een enorme bende hier, het zag er niet uit. Alles moest eruit, achterin zaten nog allemaal tegels van de tijd dat het hier een slager was. Alle leidingen moesten opnieuw worden getrokken, de muren gestuct en de vloer opnieuw betegeld. Oftewel echt alles moest aangepakt worden. We zijn tot een half uur voor de opening nog bezig geweest. Maar tijdens de opening viel alle stress weg en was het erg gezellig'', aldus de trotse eigenaressen.

All-in

Harem weet zich op meerdere manier goed te onderscheidden van de andere kapsalons in Gorinchem. Zo zijn zij de enige die doen aan draad epileren. ,,Je trekt dan met een draad de kleinste en dunste haartjes eruit. Ook kunnen vrouwen zich bij ons laten harsen. Nog een reden waarom het fijn is dat er geen mannen komen, want harsen is toch best persoonlijk en dan heb je liever geen man in de buurt'', lacht Sevilay.

Ook biedt Harem een uitgebreid bruidsarrangement met daarin uiteraard het bruidskapsel, maar ze verzorgen ook de make-up, epileren en harsen, wimperextensions en een manicure. Oftewel een all-in pakket voor de toekomstige bruid. ,,Opsteken doet iedereen, maar wij maken er niet iets meer werk van. We doen het uitgebreider, zodat je er fantastisch uitziet op je grote dag.''

Ook kunnen vrouwen terecht bij Harem voor hairextensions, de specialiteit van Sevilay. ,,Ik werk met de standaard manieren wave en keratine, maar ook met de microring. Daarmee zet je de extensions vast aan het haar met een ring. Dat is niet alleen goedkoper en handiger, het is ook nog eens beter voor je haar. Daarnaast werken we met verschillende merken zodat klanten zelf aan kunnen geven hoe ze willen dat de hairextensions erin wordt gebracht en uit welke prijsklasse. Wij vinden het leuk om te werken en zorgen er ook voor dat onze prijzen betaalbaar zijn, zodat het voor de mensen ook nog leuk is.''

Harem, damessalon, Koningin Wilhelminlaan 58 in Gorinchem. Telefoonnummer: 0183-626925.

advertentie
advertentie