Zilver voor Riikka in veld duathlon Etten-Leur

30 januari 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Typhoonatlete Riikka Vreeswijk-Kelja heeft in het Brabantse Etten-Leur tijdens de aldaar gehouden traditionele Cross duathlon een mooie tweede plaats behaald. Stond de frêle Gorcumse vrijdagavond nog in een gala jurk tijdens het Gorcumse Sportgala en werden er tot in de kleine uurtjes nog even de voetjes van de vloer getild in de disco, zondag stond de zeer gemotiveerde sportvrouw weer fit aan de start van de negende cross duathlon van Etten-Leur.

Zeven maal eerder wist Kelja deze wedstrijd op haar naam te schrijven, maar het zou in deze wedstrijd anders verlopen. Op het programma stond een 7 kilometer veldloop, daarna 22 kilometer mountainbiken en opnieuw een afsluitende drie kilometer veldloop. Grote kanshebber en Nederlands kampioen Run-Bike-Run voor de eindzege in Etten-Leur was May Kerstens, maar deze atlete kreeg het ditmaal niet cadeau

In de eerste run vertrokken de dames zeer snel en het was de gedoodverfde favoriete May Kersten die al snel een ruime voorsprong nam op de rest van het damesveld. Na 7 kilometer veldloop dook Kersten met bijna drie minuten voorsprong de wisselzone in om de loopschoenen te verwisselen voor haar fietsschoenen en moutainbike. Inmiddels was Riikka opgeschoven naar plaats twee en tijdens de vier af te leggen fietsronden kroop ze steeds dichter bij de koploopster.

Na 20 van de 22 kilometer af te leggen kilometers achterhaalde de Riikka May Kersten en gezamenlijk vertrokken de twee atletes voor de afsluitende 3 kilometer crossloop door de bossen van Etten-Leur. De sterk lopende May Kersten wist Riikka af te schudden en met ruim 40 seconden voorsprong de finish in Etten-Leur te bereiken. Riikka's reactie direct na de finish was typerend voor haar. ,,De disco heeft wel zijn sporen achter gelaten op mijn prestaties vandaag maar ik had het opnieuw goed georganiseerde Sportgala in Gorcum voor geen goud willen missen. Eén grote sportfamilie, wat een feest!"

Uitslag veldduathlon Etten-Leur: 1. May kersten (1. 43.44), 2. Riikka Vreeswijk-Kelja (1. 44.30), 3. Jip Veelenturf (1.45.58).

advertentie
advertentie