Di-rect doet Gorinchem aan met theatertour

31 januari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De opa van Kobe, de grote Kobini, was de grootste goochelaar van de wereld. Jarenlang werkte hij in het geheim aan zijn ultieme goocheltruc, de truc die alle andere trucs moest doen vergeten: 'het mysterie van het dansende doekje'. Maar net voordat hij deze truc voor de eerste keer wilde vertonen, stierf hij aan een mysterieuze dood. Als blijkt dat Kobe en zijn assistente 5 jaar samen zijn, moet Kobe zorgen voor een verrassing. Maar wanneer Kobe het cadeau voor haar is vergeten, grijpt hij zijn kans! Hij wil de truc doen waar zijn opa nooit in is geslaagd! Komt Kobe op tijd achter het geheim van de mysterieuse goocheltruc? En kan Kobe eindelijk in de voetsporen van zijn opa treden?

Abrakodabra en De Duivel in het Doosje, 22 februari om 14.00 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen.

Tot zijn grote verbazing bleek cabaretier Erik van Muiswinkel op de dag af even oud als de Amerikaanse president Barack Obama. Allebei werden ze 4 augustus 2011 vijftig. Hun beide levens vormen het uitgangspunt van Van Muiswinkels eerste soloprogramma 4-8-'61, mét begeleiding van de band Omnibuzz. Maar hoe vergaat het de baby's: na 50 jaar viert Erik van Muiswinkel zijn comeback op het cabaretpodium, terwijl Barack Obama nog steeds aanmoddert in de politiek als 44e president van de Verenigde Staten. Hoe oneerlijk is het lot? Begeleid door Omnibuzz, zijn vijfkoppige, twaalf instrumenten band, haalt Erik van Muiswinkel twee uur lang alles overhoop. Het verhaal van twee levens, verteld in songs, sketches, imitaties, poëzie, conferences en een toespraak die de wereld zal veranderen.

Erik van Muiswinkel staat vrijdag 24 februari om 20.15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen.

Na het debuutalbum in nieuwe bezetting 'This is who we are', heeft DI-RECT in 2010 een enorme vlucht genomen. De single 'Times are Changing' werd een nummer 1 hit en ook de opvolgers 'This is who we are', 'Hold on' & 'Natural High' zijn in het collectieve geheugen van Nederland geprint. Na in 2010 en 2011 vele festivalpodia en clubs onveilig te hebben gemaakt met een indrukwekkende liveshow, is het in 2011 & 2012 de beurt aan de theaters. Hier zal DI-RECT opnieuw het avontuur aangaan en flink uitpakken met nieuwe liedjes, want met dan alweer een tweede plaat uit wordt het een avond die je niet snel zal vergeten.

Theaterconcert Di-rect, 25 februari om 20.15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen.

advertentie
advertentie