Landelijke top 10 plaatsen voor PCG zwemmers Rolf Jens en Jesse van Mourik

26 februari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Bij de Speedo Jaargangkampioenschappen voor minioren hebben de PCG-zwemmers Rolf Jens en Jesse van Mourik zich bij de top 10 weten te plaatsen. Deze zwemwedstrijden, die dit jaar in Leiden werden gehouden, zijn eigenlijk het Nederlands Kampioenschap voor zwemmers tot 12 jaar. Per leeftijdscategorie mogen de achttien snelste zwemmers van Nederland deelnemen.

Rolf mocht starten op vier afstanden. Zijn beste prestatie zette hij neer op de 100 meter rugcrawl. Rolf ging met een achttiende starttijd het water in, maar zwom een dik persoonlijk record. Hij eindigde in 1:21:32 en werd daarmee zesde van Nederland. Op de 50 meter vlinderslag haalde Rolf de achttiende plaats. Zowel op de 100 meter wisselslag als op de 100 meter schoolslag behaalde Rolf persoonlijke records en hij werd op beide afstanden tiende van Nederland.

Jesse van Mourik mocht starten op de 50 meter vlinderslag en hij deed dat uitstekend. Jesse ging met een veertiende starttijd het water in maar zwom een mooi persoonlijk record. Jesse zwom maar liefst 3,6 seconden van zijn beste tijd af. Hij eindigde in 42,87 seconden op een prima negende plek van Nederland.

advertentie
advertentie