Curves zet zich in voor voedselbank

26 februari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Curves Gorinchem zet zich ook dit jaar weer in voor de voedselbank. Tot 16 maart betalen aspirant leden geen begeleidingskosten bij de sportclub als ze een boodschappentas met 25 euro aan niet bederfelijke levensmiddelen inleveren. ,,Vorig jaar haalden we met de Curves Voedselactie maar liefst 1000 kilogram aan eten op'', vertelt Curves Gorinchem eigenaresse Sylvia van Driel trots.

door Nadine de Kreij

,,Ze zouden er in een welvarend land als Nederland eigenlijk niet moeten zijn, maar toch zijn de voedselbanken hard nodig. Door de crisis maken steeds meer Nederlanders hier gebruik van en kunnen de voedselbanken de aanvraag bijna niet meer aan. Bij Curves vinden we dat we elkaar moeten helpen wanneer dat nodig is. We moedigen alle vrouwen aan om hun naastenliefde te tonen en mee te doen aan de voedselactie'', aldus Curves.

Al meer dan vijf jaar verzameld de vrouwenfitnessclub etenswaarden in voor de regionale voedselbank. ,,Niet-leden kunnen een volle boodschappentas inleveren en daarvoor in de plaats krijgen ze een Curves shopper en gratis inschrijving. Ook de leden nemen producten mee, die elke week worden opgehaald door de voedselbank. Op een bord houden we bij hoeveel we op hebben gehaald. Uiteraard hopen we weer rond de duizend kilo op te halen'', aldus Van Driel.

,,Het is een win win situatie. Jij gaat sporten wat goed is voor jezelf en daarmee help je nu gelijk een ander.'' En om het nog aantrekkelijker en makkelijker te maken, is Curves Gorinchem een samenwerking aangegaan met de Troefmarkt in de Westwagenstraat. Daar staan kant-en-klare boodschappentassen klaar, die zo meegenomen kunnen worden.

Curves

Curves opende in 1995 haar eerste club in Texas, in de Verenigde Staten en sindsdien steunen alle bijna tienduizend vestingen wereldwijd verschillende goede doelen. Ook Gorinchem heeft al meer dan vijf jaar een vestiging. Sinds 2010 mag Van Driel zich eigenaresse noemen van de club gevestigd aan het Kazerneplein. Van Driel: ,,Curves was de eerste die zich specifiek richtte op vrouwen en wij zijn dan ook onderdeel van de grootste vrouwenfitnessclub ter wereld. Onze leden kunnen gebruik maken van alle Curves filialen. Dus als je hier in Gorinchem staat ingeschreven kan je ook naar de training in Utrecht of zelfs in Zimbabwe of Australië.''

Het Curves concept is overal hetzelfde en geeft vrouwen een complete cardio en krachttraining in slechts dertig minuten, waarbij er elke keer tot 500 calorieën worden verbrand. ,,Wij zijn een club, geen school. We zijn erg betrokken bij onze leden en zijn continue aan het coachen. Je wordt bij ons altijd begeleid en wij zorgen ervoor dat je ook gemotiveerd blijft om te komen. ,,

Curves Gorinchem, Kazerneplein 15 in Gorinchem, telefoonnummer 0183-822644. Voor meer informatie: www.curvesgorinchem.nl.

advertentie
advertentie