GDC onderstreept kampioenschap

26 februari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Gorinchemse Dam Club heeft het kampioenschap al na de vorige ronde behaald. Maar met een slotoverwinning van 14-6 in de thuiswedstrijd tegen Constant Charlois Rotterdam werd onderstreept dat GDC dit seizoen de beste ploeg voor de promotie naar de landelijke hoofdklasse is. De enige smet in de laatste ronde was de nederlaag van Theo Voorspuij, die daarmee in de laatste partij van deze competitie voor GDC de kans verspeelde om topscorer in de KNDB te worden. Het deerde GDC niets, want er was een serie overwinningen aan vooraf gegaan van Rik Verboon, Marienes van Genderen, Pelle Sterk, Albert van de Berg en Theo de Swart. Remises waren voor Henk Houweling, Ger Verhoeven, Arthur de Swart en Krijn van Herwaarden.

GDC eindigde met 20 punten 4 punten los van de concurrentie en behaalde 141 bordpunten (20 doelpunten meer) in elf wedstrijden.

Aanstaande maandag heeft GDC weer een open sneldamavond. De wedstrijden beginnen vanaf 19.00 uur en duren tot 22.00 uur. Iedere belangstellende dammer kan eerst eens kijken hoe het gaat en beginnen en eindigen wanneer men wil. Elke 25 minuten start een nieuwe ronde om een eigen partij te starten. Iedereen is welkom in De Aanlegsteiger, Vissersdijk 30, Gorinchem.

advertentie
advertentie