Herovina - SC Amstelwijck 1-1

26 februari 2012 om 00:00 Nieuws

HERWIJNEN - Ondanks dat de thuisploeg bijna een uur lang met een man meer kwam te staan, mocht het na afloop de handen dichtknijpen dat er alsnog, ver in blessure tijd, een puntje overgehouden werd in het duel tegen mede middenmoter Amstelwijck. Op een rampzalige grasmat begonnen de Herwijners desalniettemin goed aan de klus. Jeffrey van der Meijden, Herman Rijks en wederom Van der Meijden waren in de beginfase kansrijk. Na ruim een kwartier begonnen de bezoekers uit Dordt zich te roeren en kwamen een aantal maal gevaarlijk door, terwijl het spel van de thuisploeg achteruit holde. De 0-1 na een half uur (doelpunt van Barry Dubbeldam) was dan ook niet onverdiend te noemen. Nauwelijks vijf minuten na de openingstreffer kwamen de Dordtenaren met tien te staan, toen Mo El Mard wegens een slaande beweging richting Maarten Lievaart direct rood kreeg voorgehouden. De man meer situatie was echter niet aan de Herwijners besteed. Het was na de thee aan doelman Wilco de Leeuw te danken dat de bezoekers niet ruimer afstand namen. Net toen iedereen op De Kol zich verzoend had met de nederlaag, bracht Kevin Steenbruggen in de 96ste minuut de bal nog eenmaal voor, waarna Lievaart met een droge knal alsnog voor de 1-1 zorgde.