'Drol die de emmer deed overlopen'

28 februari 2012 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

GORINCHEM - Al een tijdje is er in Wijdschild op de grasvelden een grote hoeveelheid aan hondenpoep te vinden, zeg maar een soort van overdosis. Ik ben zelf hondenbezitter en ruim het altijd keurig op, net als vele anderen in onze wijk. Dit is ook vaak te merken aan de volle afval bakken. Sinds een maand of 3 moet ik echter eerst 5 meter tussen de hondenhopen door klunen om op een schoon stukje gras te komen. Er zijn dus mensen die het niet zo nauw nemen. Het is niet alleen erg smerig, maar mensen beseffen ook niet hoeveel virussen en bacteriën ze zo verspreiden. Het ergste is dat andere dieren hier ook heel erg ziek van kunnen worden.

Zelf bezoek ik 4 keer in de week een hondenschool om aan verschillende soorten trainingen deel te nemen. Daarnaast is het ook de bedoeling dat je thuis nog wat traint anders heeft het geen zin. Dit is natuurlijk het fijnst op een schoon stuk gras. Meestal moet ik 1 of 2 poepzakken vol wegscheppen om een stuk van 20 x 4 meter schoon te krijgen zodat je er zelf niet in sta. Maar afgelopen zaterdag waren het er 8. Dit was dan ook de druppel (of liever gezegd de drol) die de emmer deed overlopen.

Al een tijdje had ik vlaggetjes met een boodschap klaar liggen, maar door sneeuw en vorst was het onmogelijk om deze de grond in te steken. Ongeveer 80 vlaggetjes waren helaas niet genoeg voor een klein stuk grasveld. Ik hoop de boodschap duidelijk is dat dit echt niet langer kan. Of het veel zal helpen, geen idee?

Maar ik ben er zo klaar mee om iedere keer in andermans hondendrol te stappen. Ruim het gewoon op. Het is echt een kleine moeite. In wijdschild staan volop automaten dus dat is het probleem niet.

Esther de Jong, Gorinchem

advertentie
advertentie