Gorinchem zwemt in de kunst

29 februari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de serie 'Peeriscoop op zondag' geeft kunstcollectief Woman4Art op 11 maart een presentatie over de stand van zaken met betrekking tot hun eigen bijzondere kunstproject in de Westwagenstraat, maar vooral over 'Gorinchem Zwemt in de Kunst'. Dit laatste is een uniek project, omdat in 2013 de binnenstad verrijkt gaat worden met grote vissen die door professionele kunstenaars zijn bewerkt.

De vorm van de vissen is gebaseerd op een eeuwenoud Gorcums icoon: de Bliek. Een platvis waar in de Middeleeuwen op gevist werd in de Merwede en waar de Gorcumers en de stad zelf hun bijnaam aan te danken hebben: blieken en bliekenstad. Ook is het uniek, omdat het project meerdere lagen kent. Het is kunst die de stad tijdelijk kleur geeft en verrijkt, het wordt een toeristische attractie met allerlei activiteiten erom heen en als na de zomer de blieken worden verkocht gaat de opbrengst naar KiKa en stichting De Blauwe Anemoon in Gorinchem. Daarnaast Roy Grünewald, als voorzitter van de stichting die dit gaat realiseren, het publiek een kijkje geven achter de schermen van dit project, wat als voorbeeld kan dienen voor actieve kunstbeleving in de stad.

Peeriscoop op zondag 11 maart. Foyer open vanaf 15.00 uur, aanvang presentatie 16.00 uur. Entree € 5,-. Reserveren: www.denieuwedoelen.nl of 0183-692222

advertentie
advertentie