Deelname De Regenboog aan cultuurproject

29 februari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - CBS de Regenboog in Gorinchem doet mee aan De Ontdekking, het provinciale project waarin scholen voor primair onderwijs samenwerken met culturele instellingen in hun gemeente. Tien scholen uit de hele provincie zijn geselecteerd om mee te doen aan de 5e editie van De Ontdekking. Deze scholen gaan in kaart brengen welke interessante culturele bronnen (van molen tot theatergezelschap, van beeldend kunstenaar tot oudheidkamer) er in de omgeving van hun school te vinden zijn en zullen er een aantal met hun leerlingen gaan ontdekken.

Aan de vorige vier edities van het project deden al 69 scholen mee. Vanwege de enthousiaste reacties werd het project verlengd en krijgen tien nieuwe scholen in Zuid-Holland weer de kans mee te doen aan De Ontdekking.

CBS de Regenboog wil zich vooral gaan verdiepen in taal als communicatiemiddel en hoe dit een brug kan slaan naar muziek en schilderkunst. Dit zal gebeuren door middel van een Freestyle workshop gegeven door rapper Thomas van Vliet aan leerkrachten en leerlingen. Cultureel partner RAAK zal een workshop ritmische muziek geven aan de kinderen. En de leerkrachten en enkele ouders gaan aan de slag met Graffiti. Op donderdagmiddag 19 april en vrijdagmorgen 20 april zal er steeds op 2 locaties een feestelijke afsluitende presentatie zijn. Tijdens deze presentatie zal de culturele kaart overhandigd worden aan de burgemeester en wethouder van de gemeente Gorinchem.

De ontdekking is een initiatief van de Provincie Zuid-Holland en wordt uitgevoerd door Kunstgebouw, Erfgoedhuis en ProBiblio.

advertentie
advertentie