Poging tot inbraak; verdachten rijden in op bewoonster

29 februari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De bewoonster van een woning in de Dokter Bauerstraat werd opgeschrikt toen inbrekers probeerden de woning binnen te komen. De inbraak vond plaats op dinsdagochtend rond 09:55 uur. Eén inbreker probeerde de voordeur open te trappen. Deze inbreker was een man van ongeveer 20 jaar oud, met een Noord Afrikaans uiterlijk. Hij had kort haar en droeg tijdens de inbraak een donkere jas met capuchon. Voordat hij de deur intrapte belde hij eerst aan. Meteen nadat hij tegen de deur getrapt had stapte hij als bijrijder in een auto, die vervolgens wegreed.

De bewoonster, een 33-jarige vrouw, ging daarop naar buiten en zag dat de auto weer terug kwam rijden. In de auto zaten ten minste twee mannen, waarvan de bijrijder de eerder omschreven verdachte man was. Bij het zien van de vrouw reed de auto weg. Daarbij probeerde de automobilist de vrouw aan te rijden. De vrouw kon echter op tijd weg springen en bleef ongedeerd. De auto was een klein model witte auto, mogelijk een Opel Corsa.

De politie onderzoekt de zaak en is hiervoor op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien, of heeft u informatie die belangrijk kan zijn voor dit onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 (gratis).

advertentie
advertentie