De Cirkel protesteert tegen bezuinigingen passend onderwijs

2 maart 2012 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

GORINCHEM - Op 6, 7 en 8 maart wordt in de Tweede Kamer het wetsvoorstel Passend Onderwijs behandeld. Met deze wet suggereert de minister dat voor elk kind een passende plek in het onderwijs wordt gecreëerd. Gezien het feit dat de invoering van deze wet gepaard gaat met een bezuiniging van 300 miljoen op het speciaal onderwijs, is dit echter niet het geval. De wet zal tot gevolg hebben dat kwaliteit en expertise uit de klassen dreigt te verdwijnen. Voor de Cirkel, school voor zeer moeilijk lerende kinderen in Gorinchem, betekent dit o.a. dat de groepsgrootte met 10% verhoogd wordt. De leerlingen zullen hierdoor niet meer het onderwijs krijgen wat het beste bij hen past.

De Cirkel biedt veel structuur en veiligheid aan de leerlingen. Dit is mede mogelijk door de inzet van gespecialiseerde leerkrachten en klassenassistenten en de realisatie van kleine klassen. Door de aangekondigde bezuinigingen zal dit in de toekomst niet meer mogelijk zijn. Het veilige gevoel dat de Cirkel nu aan de leerlingen geeft dreigt hierdoor te verdwijnen. Juist die leerlingen die extra begeleiding en aandacht nodig hebben worden de dupe van de bezuinigingen. Kortom, de gevolgen voor het kind, hun ouders en het personeel van de Cirkel zijn groot.

Een aantal personeelsleden van de Cirkel is aanwezig bij de landelijke protestactie op 6 maart in de Arena te Amsterdam. Daarnaast hebben deze week de ouders en de leerkrachten door middel van brieven een oproep gedaan aan de Kamerleden om zich bewust te zijn van de ernstige gevolgen van de voorliggende wet passend onderwijs in combinatie met de bezuinigingen.

Akko van Doorn, directeur van zml-school De Cirkel

advertentie
advertentie