Comfortabele stoelen voor dagbehandeling Beatrixziekenhuis

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Onlangs ontving de dagbehandeling van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem een viertal comfortabele stoelen voor haar oncologiepatiënten. Deze zijn gedoneerd door de Stichting Roparun uit de opbrengst van de sponsorloop die zij jaarlijks houden. De stoelen geven oncologiepatiënten extra comfort, bijvoorbeeld tijdens een chemokuur.

Mascha Ratten, teamleider van de dagbehandeling, is erg blij met de donatie. ,,Het is fijn voor onze patiënten om bijvoorbeeld tijdens een chemokuur in een goede en extra comfortabele stoel te kunnen plaatsnemen. We proberen het verblijf van onze patiënten immers zo aangenaam mogelijk te maken. Zo worden er bijvoorbeeld ook massages aangeboden."

De Roparun is een loopevenement van 520 kilometer dat jaarlijks wordt gehouden. De lopers proberen met deze sportieve inzet geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is 'Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Dit jaar vindt de 21e editie van de Roparun plaats.

Het ziekenhuis waardert de donatie van de Roparun enorm. Mascha: ,,Dat wij als Beatrixziekenhuis zijn gekozen om de opbrengst aan te schenken vinden we erg bijzonder. Het is mooi om te zien dat mensen zich sportief inzetten om zo iets te kunnen doen voor de patiënten in ons ziekenhuis. We willen ze bij deze dan ook van harte bedanken."

advertentie
advertentie