Avelingen Groep verpakt van Paasei tot chocoladeletter

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - SW-bedrijf Avelingen Groep en Elvee, specialist in chocolade & zoetwaren, hebben een nieuw samenwerkingscontract ondertekend. Bijzonder aan dit contract is dat seizoenspieken voortaan gespreid worden. Medewerkers van de afdeling Verpakken Voeding kunnen nu het gehele jaar werkzaamheden voor Elvee uitvoeren. Daarmee is deze afdeling van de sociale werkvoorziening doorlopend verzekerd van voldoende werk.

,,Het onder strenge hygiëneregels verpakken van ambachtelijke bonbons en chocolade voor supermarkten, past perfect bij onze medewerkers'', aldus Gerda Derksen, Algemeen Directeur. ,,Het is een mooi product en schoon en rustig werk', vervolgt zij. ,,Het werk is daardoor goed passend voor een specifieke groep medewerkers met een arbeidshandicap die (nog) niet in het vrije bedrijf aan de slag kan.''

De chocolatier uit Werkendam heeft evenals Avelingen Groep investeringen moeten doen om deze constructie mogelijk te maken. Omdat Elvee graag gebruik wil blijven maken van de gecertificeerde, professionele en accurate dienstverlening van het SW-bedrijf, bleek het de chocolatier hiertoe bereid. Met de contractondertekening bestendigen de bedrijven de duurzame relatie. Bovendien is de constructie voor Elvee ook een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook Avelingen Groep deed aanvullende investeringen waardoor de verpakkingsruimte aan alle strenge voorschriften voldoet.

De samenwerkingsconstructie loopt vooruit op de nieuwe Wet Werken Naar Vermogen. Het SW-bedrijf maakt in het kader van de nieuwe wetgeving nu al afspraken met werkgevers op welke manieren voor langere tijd passend werk geboden kan worden aan medewerkers met een arbeidshandicap.

advertentie
advertentie