Distributiecentrum PostNL langer open

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Dat het distributiecentrum van PostNL op industrieterrein Papland gaat sluiten is al sinds de zomer van 2009 bekend. Oorspronkelijk was Nederlands grootste postverspreider van plan dit in september van dit jaar te doen. Deze plannen worden echter voorlopig uitgesteld. Volgens een woordvoerder van het postbedrijf komt dit door problemen op enkele nieuwe locaties. Zo gaat de postverwerking nog niet volledig naar wens en zijn er flink wat klachten over de kwaliteit van de post- en pakketbezorging.

Door Roy Pellikaan

Het distributiecentrum in Gorinchem, dat dienst doet als voorbereidingspunt voor de bezorging van brieven en pakketten, biedt werk aan een groot aantal mensen uit de regio. In totaal zullen 111 van hen hun baan verliezen zodra het distributiecentrum definitief haar deuren sluit.

De werknemers die op het punt staan hun baan te verliezen zullen in hun zoektocht naar nieuw werk gesteund worden door PostNL. Velen van hen werken al een groot aantal jaren bij 'de post' en zijn bang nergens anders 'aan de bak' te kunnen. PostNL spreekt daarentegen de hoop en verwachting uit dat al deze werknemers tijdig een nieuwe baan gevonden zullen hebben. ,,Wij raden deze medewerkers aan om ook zelf al op voorhand op zoek te gaan naar een nieuwe baan of om zich eventueel om te scholen om succesvoller te zijn op de arbeidsmarkt. Maar uiteraard gaat ook PostNL voor hen op zoek. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid om voor ons te blijven werken, maar dan wel op een andere locatie en uitsluitend op parttimebasis'', aldus de woordvoerder van het postbedrijf.

Voor de particuliere klanten van PostNL verandert er niks. Poststukken en pakketten blijven op de reguliere bezorgd worden. Ook kunnen zij in de toekomst gewoon nog terecht bij de verschillende servicebalies. In Gorinchem zijn deze servicebalies te vinden in Blz. De Wingerd in de Arkelstraat, Troefmarkt-Citymarkt in de Westwagenstraat, Plusmarkt Sterk aan het Wiardi Beckmanplein en in de Bruna in het Piazza Center. Zakelijke klanten worden zo spoedig mogelijk ingelicht over de door te voeren wijzigingen.

advertentie
advertentie