Pannenbier op Nonnenveld

29 april 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het had de gezellige sfeer van een reünie; het feestje om het hoogste punt van het appartementencomplex op Bastion VII te vieren. Het torentje staat er op en gezamenlijk werd de vlag in top gehesen. Voor de mannen van de bouw was er pannenbier.

De opkomst van kopers en andere genodigden was erg groot. Velen van hen zijn oud-Gorcumers die terug willen naar de Arkelstad. Zij hebben elkaar in het voortraject al meermalen ontmoet, zodat het nu een vrolijk weerzien was. De koopappartementen werden snel verkocht. Volgens makelaar Pieter van der Brugge zijn er nog slechts vier of vijf in de verkoop. De overige 24 zorgappartementen zijn van Rivas en worden te huur aangeboden.

,,Dit is de mooiste plek van Nederland,'' zei directeur Pieter de Kort van Rivas. ,,En voor mij een bijzondere locatie, want ik heb hier zes jaar vanuit het toenmalige kantoor van dit grandioze uitzicht mogen genieten.''

De genodigden werden ontvangen in de toekomstige woning van Cor van Vlaanderen van Rivas en vergaapten zich op deze zonnige lentedag aan het landschap; de rivier, slot Loevestein in de verte, de vesting Woudrichem en al het frisse groen van natuurgebiedje de Woelse waard. Hollandser kan niet. Mieke Bosse van Scala architecten nam overal foto's van.

Wethouder Arjen Rijsdijk voerde namens de gemeente kort het woord. ,,Dit is inderdaad een bijzondere, maar ook een gevoelige plek. Bij de eerste betonwanden dachten we 'oei, oei, oei'. Maar het komt allemaal goed en het wordt als de pannen op de daken liggen en de gevels klaar zijn heel erg mooi. Er komen eigen parkeerplaatsen en groen. Het geheel sluit mooi aan bij de Kalkhaven.''

Projectontwikkelaar en bouwer Geert Hurks toonde zich eveneens verheugd met dit bijzondere bouwplan, noemde het een aanwinst voor de stad en prees de goede samenwerking met de betrokken partijen.

*Om alle inwoners een kans te geven hier te komen kijken wordt open huis gehouden tijdens de 'Dag van de Bouw' op zaterdag 2 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn dan meer appartementen opengesteld.

advertentie
advertentie