SVW pakt kampioenschap

29 april 2012 om 00:00 Nieuws

Streepjes na een jaar weer terug in tweede klasse

GORINCHEM- Ondanks dat de streepjes de beste papieren voor de titel in 3D hadden, had niemand er rekening mee gehouden dat die al zaterdag in de wacht gesleept zou worden. Geholpen door het verlies van naaste concurrent NOAD'32 en het gelijkspel van Sleeuwijk en de eigen winst op Sparta'30 kon de kampioensvlag een week eerder dan gepland omhoog. Hiermee sloten de Gorcumers een bewogen jaar op een feestelijk wijze af en maken zij na één seizoen hun rentree in de tweede klasse. Een volksfeestje barstte los, maar de echte festiviteiten vinden volgende week plaats rond het thuisduel tegen Good Luck. Dan krijgt de selectie ook de kampioensmedailles van de KNVB.

Door Gerard Droog

Het was een grote verrassing. Zelfs de KNVB schitterde door afwezigheid, zodat de kampioensschaal en medailles pas aanstaande zaterdag aan de kersverse kampioen overhandigd zullen worden als thuis aangetreden wordt tegen Good Luck. ,,In je achterhoofd houd je er wel rekening mee, maar je weet dat dan echt alles moet meezitten''. Aan het woord Frans Vermeulen, de succesvolle coach van SVW, dat zaterdagmiddag in Andel de titel in 3D binnen haalde en na een zwaar en emotioneel seizoen de stap weer naar de tweede klasse maakt.

,,Zwaar is het zeker geweest,'' vervolgt de Nieuwegeiner, ,,zeker na het overlijden van Rob Colijn. Dit is echt een teamprestatie van formaat. Wij wisten vlak voor tijd dat NOAD het niet zou redden tegen Good Luck en toen vlak voor tijd het bericht volgde dat Wilhelmina gelijk had gemaakt tegen Sleeuwijk, onze andere concurrent, viel alles precies in het pulletje.''

Op dat moment waren de elf streepjes zich nog niet bewust van de standen op de andere velden, behalve sluitpost Geoffrey van der Boor die een prima seizoen doormaakt op Molenburg. ,,Ik wist dat NOAD achter stond en Sleeuwijk op voorsprong. Toen Esra van de Werff vlak voor tijd langs de lijn twee vingers in de lucht stak ten teken dat Wilhelmina langs Sleeuwijk was gekomen, wist ik dat de titel voor het grijpen lag,'' liet de dolgelukkige Gorcumer na afloop weten. Voordat alle feestgedruis zou losbarsten, wisten de Molenburgers dat alleen bij winst het kampioenschap in eigen hand gehouden kon worden. Het begon op Sportpark Jan Claesenhof geconcentreerd aan het karwei tegen Sparta'30. De gastheren werden vanaf de aftrap op eigen helft vastgezet en het wachten was op een Gorcumse treffer. Die viel echter pas laat in het eerste bedrijf. In de 35ste minuut stond Tugay Tursucu op de juiste plek toen Bennie Boeijink de bal uit een corner voorgaf (0-1).

Na de doelwissel zette de thuisploeg aan, op zoek naar de gelijkmaker en moesten de bezoekers terug. Lennard van Andel was daar dichtbij, maar zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Met een uur op de klok namen de streepjes het heft weer in eigen hand en was het Sander Romijn die aan alle onzekerheid een einde maakte (0-2). Toen de elf Gorcumse acteurs van dienst na het laatste fluitsignaal, tot dan toe nog ongewis van de standen op de andere velden, de complete bank het veld op zagen stormen, wisten ze dat de buit binnen was en konden zij zich mengen in het feestgedruis.

,,Een verdiende overwinning en een terecht kampioenschap,'' concludeerde een blije Vermeulen na afloop. ,,Het is lang stuivertje wisselen geweest in de top van 3D, maar uiteindelijk beschikten wij toch over meer kwaliteit binnen de lijnen. Toch is dit natuurlijk wel een droomscenario.''

advertentie
advertentie