Ongekend lage score voor GKV

29 april 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - GKV verloor zaterdag in een slechte wedstrijd van Tweemaal Zes met 12 - 8. Vanaf de start bleek de thuisclub beter om te gaan met de voor korfballers moeilijke weersomstandigheden, een stevige vlagerige wind en lage temperatuur. De ploeg uit Maartensdijk stak veel energie in de aanval om zodoende met lange aanvallen meer kansen te creëren en fouten bij de tegenstander uit te lokken wat strafworpen en vrije ballen opleverde. Bij GKV was er weinig veldspel en kwam zodoende regelmatig slechts tot snelle kans aanvallen.

TZ creëerde dan ook veel meer kansen en kwam met 5 - 1 voor, maar kort voor rust wist Gert Jan Meerkerk uit een vrije bal te scoren. Ruststand 5 - 2. Na rust kwam GKV duidelijk strijdbaarder uit de kleedkamer. Met duidelijk meer beweging en langere aanvallen kwam GKV terug tot 6 - 6 via kleine kansen onder de korf van zowel Niels Zandee, als Tessa Schep en een dubbelscore van Gert Jan Meerkerk. De gevaarlijke spits Maarten van Brink van TZ scoorde direct 7 - 6. De GKV aanval onder aanvoering van Eliza Roest kreeg vervolgens legio kansen op de gelijkmaker, maar liet het volledig afweten.

TZ scoorde 8 - 6 en liep vervolgens vlot weg naar 12 - 6, alvorens GKV nog wat terug kon doen 12 - 8. Een meer dan verdiende winst van TZ op basis van een grote collectieve werklust en goede samenspel. Voor GKV een ongekend lage score, een duidelijk teken dat de ploeg flink van slag is.

Zaterdag is er een inhaalprogramma met voor GKV met een cruciale wedstrijd om uit de gevarenzone te blijven tegen hekkensluiter De Meeuwen uit. Zeker thuis blijft de Meeuwen op basis van een enorme wilskracht een lastige tegenstander. Alleen met een sterk collectief, zowel aanvallend als verdedigend kan GKV het tij keren.