Herovina - ASH 3-1

29 april 2012 om 00:00 Nieuws

HERWIJNEN- Handhaving was zaterdag het toverwoord op De Kol. Beide ploegen moesten vol voor de drie punten gaan om nacompetitie te ontlopen. Het waren de Herwijners die in de slotfase aan het langste eind trokken en daarmee het verblijf in de derde klasse met minimaal een jaar prolongeerden. Op een goed gevulde Kol zagen de toeschouwers de bezoekers beter uit de startblokken komen. Gaandeweg het eerste bedrijf nam de thuisploeg het heft in handen en vond Remon Steenbruggen doelman Tobi Bambacht op zijn pad. Na de kantwissel ging, de anders zo betrouwbare Herwijnse sluitpost, Wilco de Leeuw in de fout toen hij op een hoge bal van Jan Donker moest lossen. ASH spits Danny Bijl wist met dit presentje wel raad (0-1). Lang kon de ploeg uit Hellouw niet van de voorsprong genieten. Jeffrey van der Meijden gaf een hoekschop zoveel effect mee dat die direct achter doelman Bambacht draaide (1-1). Lang leek het duel op een remise af te stevenen tot Kevin Steenbruggen het vijf minuten voor tijd op zijn heupen kreeg. Hij omspeelde twee man en schoot de bal onberispelijk binnen (2-1). Het slotakkoord was voor Maarten Lievaart die in blessuretijd de 3-1 binnenschoot.