Waterpret en muziek in en om Lingehaven

15 mei 2012 om 00:00 Achtergrond

GORINCHEM - Wie afgelopen zaterdag in de Gorcumse binnenstad was, hoefde zich zeker niet te vervelen. Met een Open Havendag bomvol activiteiten, de eendjesrace, het Eght Muziekfestijn op het plein en het Nationaal Molenweekend was er voor iedereen wat te doen. Bovendien werkte het weer ook nog eens mee en dat maakte het gezellig druk in de Gorcumse binnenstad. Het verwachte aantal bezoekers van 30.000 werd niet gehaald, maar zeker 20.000 tot 25.000 mensen wisten de Lingehaven en omgeving te vinden.

De Open Havendag werd zaterdag 12 mei voor de 25e keer gehouden. Reden dus voor een extra feestelijke opening. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Er kwam wel wat kracht bij kijken eer burgemeester Piet IJssels de champagnefles waaruit duizenden balonnen moesten ontsnappen kon ontkurken. Ook bij de eendjesrace was het even zweten voordat de vele eendjes uit het net bevrijd werden en in het water aan hun race konden beginnen.

Als altijd werd ook dit keer de expositie Kunst in de sluis geopend tijdens de Open Havendag. Het thema van de kunstwerken die te bewonderen zijn in de sluis van de Lingehaven was Hendrick Hamel, de beroemde Gorcumse scheepsvaarder. Deze werken zijn gemaakt door cursisten van TOON. Leerlingen van het Merwade College maakten ook prachtige kunstwerken die afgelopen zaterdag werden tentoongesteld in de Lingehaven, hangend aan kademuren en bruggen en op de kade.

u Zie voor meer foto’s www.destadgorinchem.nl.

advertentie
advertentie