Zelfde concept, nieuwe eigenaren

25 mei 2012 om 00:00 Nieuws

Druïde staat voor overname

GORINCHEM - De winkel Druïde aan de Haarstraat, sluit per 1 juni haar deuren. Maar voor de bezoekers en belangstellenden van de winkel niet getreurd, de winkel zal vanaf 15 juni weer worden geopend door de nieuwe eigenaressen. Bewustzijnswinkel Druïde is gespecialiseerd in, artikelen en cadeautjes in de esoterische sfeer. Er boven een divers aanbod van workshops en cursussen die daarbij aan sluiten.

Druïde aan de Haarstraat 6 in Gorinchem sluit op 1 juni om na een twee weken durende verbouwing de deuren weer te openen. De huidige eigenaren Paul van der Sluijs en Diana van Bergen dragen de winkel met veel vertrouwen over aan de nieuwe eigenaressen Marjanne van Wijk en Jorinde Koppenhol. De insteek en functie van de winkel zullen in grote lijnen voortgezet worden. Zo blijft de unieke en bijzondere functie van deze winkel voor de regio behouden.

Paul en Diana hebben bijna zes jaar lang iedereen met veel liefde, toewijding en plezier in hun winkel aan de Haarstraat ontvangen. ,,Het was een belangrijk deel van ons leven. Maar uiteraard kijken we ook naar de toekomst. We gaan nu een nieuwe uitdaging aan die vorm gaat krijgen bij bezinnings-centrum: de Oase, en is op de winkel na, gespecialiseerd in nagenoeg dezelfde richting als momenteel Druïde'', aldus Paul van der Sluijs. Oase is gevestigd in het nabij gelegen Nieuwland. ,,Het fijne van onze nieuwe locatie in Nieuwland is dat er enorm veel ruimte is voor wat grotere events, zoals bijvoorbeeld festivals. Zo organiseren wij op de 'dag van de vrede' (21 september, red.) het Vredesfestival. Kijk voor meer informatie op de Oase website: www.oasenieuwland.nl).''

Het vertrekkende duo van Druïde zal nauw blijven samenwerken met de nieuwe eigenaressen. Zij zien elkaar dan ook beslist niet als concurrenten, maar juist als aanvulling op elkaars team. Paul en Diana geven aan het maatschappelijke aspect binnen Gorinchem ontzettend te gaan missen. Zo zijn ze bijvoorbeeld vanaf het prille begin al betrokken bij het Gorcumse Hippiefestival, waar op geheel eigen wijze werd bijgedragen aan het 'Hippie gehalte'.

De overname vindt dan wel plaats op 1 juni, de opening van de winkel is echter pas op 15 juni. De tussenliggende twee weken worden besteedt aan een ingrijpende verbouwing. Tijdens de feestelijke opening op vrijdag 15 juni zal ook de naam van de nieuwe winkel bekendgemaakt worden. De rest van deze heugelijke dag is vooralsnog een verrassing. Bij wie de interesse is gewekt, is van harte welkom om tijdens de opening kennis te komen maken met zowel de vernieuwde winkel als de eigenaressen Marjanne en Jorinde.

Houd ondertussen de website van Druïde (www.druidewinkel.nl) voorlopig in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

advertentie
advertentie