Alarmfase één voor GJS na 1-2 verlies

26 mei 2012 om 00:00 Nieuws

DALEM - Door de 1-2 nederlaag tegen Rijswijkse Boys, wacht GJS volgende week op Sportpark De Hoef een enorme klus om zich te handhaven in de tweede klas. De Dalemers manoeuvreerden zich zaterdag echter zelf in deze spagaat. Hoewel het de technisch vaardiger ploeg had, bleven te veel spelers ver achter op hun normale niveau. Behoudens de beginfase werden er nagenoeg geen uitgespeelde mogelijkheid gecreëerd.

,,Waar is dat feestje,'' zongen de massaal meegereisde Rijswijkse supporters na afloop na de verrassende 1-2 zege op tweede klasser GJS. ,,Nou in ieder geval niet hier,'' liet een teleurgestelde Theo Hölzken na afloop weten. De coach van de Dalemers had zijn ploeg zaterdag collectief zien falen tegen een gehandicapt Rijswijkse Boys, dat maar liefst vijf basisspelers miste. ,,Na een kwartier had ik er al twee kunnen wisselen,'' gaat de Gorcumer verder, ,,veel spelers haalden hun normale niveau niet, er werd te veel gelopen met de bal en er lag een matheid en gelatenheid over het team zoals ik dat dit seizoen nog niet heb gezien,'' brieste hij na afloop. Inzet was zaterdag handhaving in, of promotie naar de tweede klasse. In het laatste tweeluik van het seizoen kruisten GJS en derde klasser Rijswijkse Boys de degens. De eerste kansen waren voor de Dalemers. Eerst kwam Louis Damen een paar centimeter te kort en drie minuten later was Nick van der Stam kansrijk na een corner van Kevin Gruiters. De optisch en technisch sterker ogende thuisploeg kwam echter als donderslag bij heldere hemel op achterstand. In de 19de minuut schoten de bezoekers de bal uit een vrije trap strak in de Dalemse zestien. De aldaar aanwezige Dalemers stonden er bij en keken er naar zodat de vrijstaande Michael van den Oever met een zondagsschot de score opende (0-1). Als een kaartenhuis stortte daarna het Spartaanse bolwerk in een. Achtereenvolgens Ruben Moree en Dick de Wind kregen mogelijkheden de score verder in Rijswijks voordeel op te voeren, maar vonden de Dalemse sluitpost Angelo Perini op hun pad zodat de schade tot aan de rust beperkt bleef. Hölzken: ,,Ik ben er de man niet naar om in de rust te keer te gaan, maar dit maal heb ik ze toch wel even duidelijk gemaakt dat het vertoonde spel in de eerste helft helemaal, maar dan ook helemaal nergens op sloeg.'' Bart Viveen werd in de kleedkamer achtergelaten en werd vervangen door Robin Boekhout. Of het nu aan die wissel of aan de 'donderspeech' van de coach lag, binnen drie minuten stond de gelijkmaker op het scorebord. Ruud Bos speelde met een subtiele voetbeweging de bal op de vrijstaande Kevin Gruiters die vanaf rand zestien verwoestend uithaalde en via binnenkant paal de 1-1 binnen schoot. De thuisploeg probeerde daarna op jacht te gaan naar meer, maar oogde in het daarop volgende half uur te onmachtig. De combinatie werd niet gezocht, teveel spelers gingen voor eigen succes en liepen zich vast in de Rijswijkse verdedigingslinie. Het waren dezelfde Rijswijkers die in de counter levensgevaarlijk waren. Nadat eerst Marco Strik rakelings naast had geschoten, wisten Sven den Haan en Dick de Wind elkaar bij de daarop volgende counter, tussen nota bene vier Dalemse verdedigers in, te vinden en gleed laatstgenoemde de 1-2 achter Angelo Perini. Het laatste kwartier was de pijp leeg bij de bezoekers en werd het eenrichtingsverkeer op Sportpark Dalem. Ruud Bos was nog dichtbij de gelijkmaker, maar zag zijn fraaie kopbal net naast gaan.