Gymnasium naar Olympisch Stadion

27 mei 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De 5.000 finalisten van Mission Olympic The School Final zijn bekend. Leerlingen van 185 scholen reizen op vrijdag 8 juni vanuit heel Nederland af naar het Olympisch Stadion in Amsterdam, hosting city van Mission Olympic The School Final. Gedurende een dag vol sport, plezier en show strijden zij die dag om het nationale kampioenschap voor scholen. Een van de scholnen die meedoen aan dit evenement is het Gymnasium Camphusianum uit Gorinchem.

Mission Olympic is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het doel van Mission Olympic is om jongeren aan het sporten te krijgen en hen het plezier van sporten met elkaar te laten beleven. Dit schooljaar heeft een recordaantal jongeren van 315 scholen - bijna de helft van alle middelbare scholen in Nederland - tijdens regionale kampioenschappen tegen elkaar gestreden om een plaats in de nationale finale van Mission Olympic. Op vrijdag 8 juni wordt tijdens Mission Olympic The School Final bekend wie er uiteindelijk met de nationale titel vandoor gaat.

Mission Olympic bestaat sinds 2003 en is een initiatief van NOC*NSF, de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en Coca-Cola.

advertentie
advertentie