Diamanten huwelijk voor echtpaar Goedhart-Van de Graaf

29 mei 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het echtpaar Goedhart-van de Graaf was maandag 28 mei 60 jaar getrouwd. Loco-burgemeester J. Oostrum heeft het echtpaar afgelopen vrijdag bezocht om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijk. Het jubileum is gevierd met familie en vrienden in woonzorgcentrum De Bannehof, waar de heer Goedhart tegenwoordig woont.

Het echtpaar heeft elkaar begin jaren vijftig leren kennen tijdens de NCRV dagtochten. Ze zijn allebei geboren en getogen in Dordrecht, en daar werd ook in de hun huwelijk voltrokken. Eerst woonden de heer en mevrouw Goedhart in bij de moeder van mevrouw Goedhart maar al snel werd uitgeweken naar een eigen huis in Nieuwendijk. 20 jaar geleden verhuisde het echtpaar naar Gorinchem. Het echtpaar Goedhart-van de Graaf heeft 2 dochters.

De heer Goedhart werkte eerst in de Victoria koekjesfabriek in Dordrecht maar schoolde zich in de avonduren bij in het verzekeringswezen. Dit wierp zijn vruchten af en meneer kreeg een eigen rayon toegewezen. Mevrouw Goedhart was huisvrouw. Zowel meneer als mevrouw Goedhart waren actief in het vrijwilligerswerk; zij via de kerk en hij als chauffeur van de zogenoemde stoelmobiel (een aangepaste bus voor gehandicapten).

Na het pensionering van meneer Goedhart is het echtbaar gaan reizen: met de caravan hebben ze heel Europa gehad; van Portugal tot de Noordkaap is bezocht. Dit deden ze met grote groepen via ANWB reizen, waaruit vele contacten bleven bestaan. Zo waren bij hun 50-jarige huwelijksjubileum vele oud-reisgenoten aanwezig.

advertentie
advertentie