Scholieren bouwen ruiven voor kinderboerderij

31 mei 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Tijdens de beroepenwedstrijd in het Opleidingscentrum Bouw Rivierengebied hebben vmbo-leerlingen ook dit jaar weer gestreden om de eerste prijs in de categorieën metselen, schilderen en timmeren. In de timmerwedstrijd werkten twee leerlingen samen aan het maken van een voederruif. Het resultaat was geweldig, door een goede samenwerking tijdens het werk werd een hele goede kwaliteit geleverd door de deelnemers.

De Stichting Kinderboerderij Gorinchem in het Van Andelpark mocht twee voederruiven in ontvangst nemen. De ene voederruif is door Martijn Sterk en Wilco Blom van het Gilde Vakcollege aangeboden. De andere voederruif werd overhandigd door Jos Holland en Evert-Jan van Bruchem van het Gomarus. De voederruif is voor de overhandiging eerst nog door leerlingen van Schilder's cool verduurzaamd.

,,Het was heel leuk en leerzaam om mee te doen met de timmerwedstrijd. We hebben veel van geleerd van de begeleiding door vakmensen van de Revabo.'' vertelden ??. ??. Jos en Evert-Jan, die deze voederruiven samen gemaakt hebben. ,,En natuurlijk was het erg leuk om het werkstuk zelf te mogen overhandigen aan de Kinderboerderij van het Van Andel Spruijt Natuurcentrum.''

Hanke Clemens, die de voederruif in ontvangst nam: ,,We zijn een stichting, die met hulp van vrijwilligers en bijdragen van sponsoren moeten rondkomen. We waren daarom blij verrast toen we hoorden dat we deze twee voederruiven zouden krijgen.,,

In het Opleidingscentrum Bouw Rivierengebied werken de opleidingsbedrijven Revabo Rivierengebied (stichting van gezamenlijke werkgevers voor bouwopleidingen), Schilder's cool Dordrecht-Geldermalsen (stichting van gezamenlijke werkgevers voor opleidingen in de afwerkingtechnieken) en ROC Rivor samen aan het opleiden van met name jongeren op het gebied van bouw-infra en afwerkingtechnieken (schilderen, glas, etc) waarbij 'praktisch' het kernwoord is. Dit geldt zowel voor de praktijk als de theorie. Bij de theorie komen onder andere vakkennis, materialenkennis, gereedschappen en veilig werken aan de orde.

advertentie
advertentie