Tijdelijke afsluiting Lange Brug

26 juni 2012 om 00:00 Algemeen

GORINCHEM - De Lange Brug is van 2 juli tot en met 13 juli afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en (brom-)fietsers kunnen nog wel van de brug gebruik blijven maken. Ook de hulpdiensten kunnen in geval van nood gewoon over de brug. Indien nodig wordt op (een deel van) de tussenliggende zaterdag gewerkt.

Eerder dit jaar is er in de Lange Brug een vorm van betonrot aangetroffen. De geplande verbreding van de brug kon hierdoor niet doorgaan. Om het proces van betonrot te vertragen moet het dek van de brug waterdicht worden gemaakt. Hiervoor moeten eerst de oude asfaltverharding worden verwijderd en het beton worden gerepareerd. Daarna wordt een waterdichte laag op het beton aangebracht en wordt de brug voorzien van een nieuwe laag asfalt. De verwachting is dat deze werkzaamheden in ongeveer twee weken worden uitgevoerd.

Na de zomer worden ook de zij- en onderkant van de brug van een nieuwe waterdichte coating voorzien. Deze werkzaamheden veroorzaken voor zowel het weg- als het scheepvaartverkeer slechts beperkte hinder.In het najaar wordt uiteindelijk ook de val, dat is het beweegbare deel van de brug, opgeknapt. De val wordt weggehaald, op een andere locatie opgeknapt en enkele weken later weer teruggeplaatst.

Tijdens het weghalen en terugplaatsen van de val zijn de weg- en scheepvaart gestremd. In de tussen liggende weken kan het wegverkeer gebruikmaken van een tijdelijke brug. Dit is geen beweegbare brug, het scheepvaartverkeer zal in deze periode hinder ondervinden. ?

Vaartuigen ten oosten van de Lange Brug kunnen dan via het Merwedekanaal hun vaarroute vervolgen. Vaartuigen die ten westen van de Lange Brug liggen worden geadviseerd via de Kolffgemaalsluis in Hardinxveld-Giessendam doorgang te vinden richting de rivier de Merwede.

Informatie over de werkzaamheden van de Lange Brug: www.gorinchem.nl/Langebrug.

advertentie
advertentie