Zomertoer Orkest Rond de Merwe erg origineel

25 juni 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het bleef afgelopen zaterdag gelukkig droog rond de Arkelstad, zodat de geplande zomertoer van het Orkest Rond de Merwe volgens planning door kon gaan. Dit jaar werd voor het eerst gekozen om nu eens niet een zomerconcert te geven in een zaal. Vaak kwamen daar alleen vrienden, familie en bekenden op af. Ze bedachten: als de mensen niet naar ons komen, dan gaan wij naar de mensen toe.

Vaak weet het grote publiek niet eens van het bestaan van dit enthousiaste orkest af. Zo ontstond het idee om stoelen, lessenaars en instrumenten in een vrachtwagen te laden en de orkestleden te laten fietsen van de ene naar de andere uitvoeringsplaats. Op het buitenterras van Fort Vuren werd van start gegaan. Uitbater Ben Spee was razend enthousiast en gaat bekijken of dit voor herhaling vatbaar is. Hup, alles de vrachtwagen in en op de pedalen naar het Wiardi Beckmanplein. Hier was er sprake van een soort flash-concert. Immers, het nietsvermoedende winkelpubliek zag ineens hoe een deel van het plein werd ingericht als concertzaal waar men werd getrakteerd op een gratis uitvoering.

De afsluiting vond plaats rond vijf uur op de Grote Markt. Helaas was het wat kouder en de terrasjes waren niet vol bezet, maar de uitvoering verraste ook hier vele bezoekers. Uiteraard werden er overal flyers uitgedeeld. Voornamelijk om nieuwe leden te werven. Op deze manier heeft een veel groter publiek kennis kunnen maken met het orkest dat in het najaar gaat beginnen aan een heuse theatrale productie gericht op kinderen. Info: www.orkestronddemerwe.nl

advertentie
advertentie